Archeologische vondsten Eikendonk in Groot Tuighuis tentoongesteld

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-12-2019 | Gewijzigd op: 14-12-2019
In het Groot Tuig Huis zijn de vondsten die archeologen op de locatie klooster [*1467]  Eikendonk in Den Dungen naar boven hebben gehaald  tentoongesteld. De locatie wordt gemarkeerd door enkele monumentale lindenbomen die al eens eerder werden verplaatst vanwege de verdubbeling van de rondweg. 
Vrijdag 13 decembet 2019 heeft wethouder Huib van Olden van Erfgoed de vondsten die in bezit zijn gekomen van Erfgoed in de Bethaniëstraat, ceremonieel  met een korte toespraak aangenomen. In collectie zitten schedels, veel vensterglas en aardewerk heiligenbeeldjes. 
De ceremonie werd bijgewoond door ondermeer de wethouder Peter Raaijmakers van St.Michielsgestel en leden van de Heemkundekring 'Op die Dunghen'.
.....
-Boven: Het moment waarop wethouder Peter Raaijmakers van St.Michielsgestel symbolisch een van vitrines aan wethouder Huib van Oolden overhandigt. 
-Onder: Jeanne van der Sande en en Rien van Nuland,  leden van de Heemkundekring ' Op die Dunghen' al glunderdend bij de waardevolle collectie.


foto's © henk van esch, 13 december 2019.
 
.....
 
In de jaren  zestig werd daar door een groep amateurarcheologen uit Den Dungen belangrijke  vondsten gedaan. Om ze veilig te stellen nam de Heemkundekring 'Op de Dunghen' het intiatief ze aan Erfgoed Den Bosch over te dragen. In de afgelopen perioden werden ze geïnventariseerd en gedocumenteerd.
-Hier boven: Toelichting door archivaris Rob van de Laar van  Erfgoed
bij de vitrine met kostbare archeologische vondsten van Eikendonk, 
die door de genodigden die middag nauwkeurig werden bestudeerd.
Rechts Rien van Nuland en Jeanne van der Sande.


foto's © henk van esch, 13 december 2019.


Terug naar boven