Archeologieprijs voor Patrick van Luytelaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-11-2009 | Gewijzigd op: 14-11-2009
Bericht van vrijdag 13 november 2009
De Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie (GPNV) is dit jaar gewonnen door de Bossche kraanmachinist Patrick van Luytelaar. De jury roemde de kraanmachinist om zijn veelzijdigheid en zijn indrukwekkende kennis van de archeologie en historie van Den Bosch.
De Bossche kraanmachinist Patrick van Luytelaar won donderdag 12 november 2009 de Grote Prijs der Nederlandse veldarcheologie.
Van Luytelaar staat 2e van rechts.
 

bericht van 12 november 2009
Mogelijk ontvangt de Bossche kraanmachinist Patrick van Luytelaar, die op vele locaties bij archeologieonderzoek ingezet wordt, de Grote Prijs der Nederlandse veldarcheologie. Van Luytelaar is daarvoor genomineerd.
De uitslag wordt tijdens het congres voor archeologie en Erfgoed [de Reuvensedagen op 12 en13 november ] bekend gemaakt .

Patrick van Luytelaar, links bij archeolgiewerkzaamheden in 2004 op de Kuipertjeswal. Opnieuw bij werkzaamheden aan de gevonden  -omgevallen - stadsmuur aan de Westwal. Rechts archeologe Ingrid Cleijne.
foto's  © g
erard monté,15 april en 30 juli 2004.

Voor die prijs worden veldarcheologen, amateurarcheologen, grondwerkers en kraanmachinisten met een opvallende staat van dienst genomineerd.
Van Luytelaar is bezield door dit werk en hij heeft een indrukwekkende archeologische en historische kennis van de stad  opgebouwd. Maar niet alleen voor Den Bosch. Door zijn reputatie wordt hijal benaderd door landelijke opdrachtgevers.