Johan Verspay wint Grote Prijs 'Veldarcheologie'

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-11-2012 De tiende en laatste editie van de Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie (GPNV) is gewonnen door Johan Verspay. De archeoloog, bekend van zijn onderzoek naar het Brabantse cultuurlandschap, mocht op vrijdag 16 november 2012 in Reuven de Prijs in ontvangst nemen voor een publiek van meer dan 500 vakgenoten. De afgelopen weken zijn er ruim 800 stemmen uitgebracht op de drie kandidaten voor de Prijs. Na een spannende nek-aan-nek race trok Johan Verspay uiteindelijk aan het langste eind en mag de wisselbokaal mee naar huis nemen.

Veldarcheoloog JohanVerspay [m.] neemt de 'Grote prijs der Nederlandsre Veldarcheologie' in ontvangst.
Rechts Herman ter Scheggert en links Tom Hazenberg van adviesbureau Hazenberg, de initiatiefnemer van de prijs.

De Grote Prijs der Nederlandse Veldarcheologie is een initiatief van adviesbureau Hazenberg Archeologie. De GPNV wordt jaarlijks uitgereikt aan een veldarcheoloog, amateurarcheoloog, grondwerker of kraanmachinist met een bijzondere verdienste voor de Nederlandse veldarcheologie.
De Prijs bestaat uit een wisselbeker, champagne, een oorkonde en een actiefoto van de winnaar. De Prijs wordt traditiegetrouw uitgereikt op de Reuvensdagen, die dit jaar plaatsvinden op 16 en 17 november in Ede.