Theo Verbruggen neemt afscheid als NOS-verslaggever

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-12-2019 | Gewijzigd op: 03-12-2019
Theo Verbruggen neemt op facebook afscheid als NOS-verslaggever

Theo Verbruggen himself: "Niet alleen het einde van het jaar nadert maar ook mijn afscheid van de NOS. Vanaf 1 januari 2020 werk ik niet meer voor radio en televisie. Het voelt nog onwerkelijk. De leiding van de NOS heeft te kennen gegeven afscheid te willen nemen en daar hebben we een datum voor gekozen. Ze geven aan dat ze genoeg verslaggevers hebben en dat ze anderen ook een kans willen geven.
Theo Verbruggen [*Erp, 3 maart 1958] 

foto © paul kriele, 24 juni 2009.
.
 
...

Ik ben daar 25 jaar freelance verslaggever geweest dat is natuurlijk ook uitzonderlijk. Ik was de enige televisieverslaggever die op die basis werkte. Overal geweest, veel gezien, veel ontmoet. Prachtige periode.
Het meest indrukwekkend was voor mij dit jaar de aanslag in maart dit jaar op de tram in Utrecht maar ook destijds de juweliersvrouw uit Deurne die 2 overvallers dood schoot. Vooral indrukwekkend omdat ik er snel bij was. Maar ook mijn eerste buitenland reis destijds voor de radio; Londen waar Richard Krajicek als enige Nederlander Wimbledon won.
Ook de jaren dat ik Koninklijk Huis verslaggever was voor de radio en daardoor heel de wereld heb rondgereisd. De oorlog in Kosovo, de aanslagen in Israël maar ook 5 songfestivals op diverse plekken in Europa. Daarnaast televisieprogramma’s voor Omroep Brant: ‘Gestrikt’, “Zaak voor TV’ en ‘Witte Geit”.


Ik sluit niet uit dat er op andere wijze weer eens een vervolg komt op mijn radio- en tv werk. Maar er zijn nu geen plannen.

Ik ga mijn werk als dagvoorzitter verder uitbreiden. En ik ga mediatrainingen geven. Na zoveel mensen geïnterviewd te hebben weet ik nu wel hoe je beter met de pers om kunt gaan. Ik ben maatschappelijk op meer fronten actief en blijf dat doen (bestuur beschermers Kamp Vught, voorzitter DTV ‘s-Hertogenbosch). Nu waarschijnlijk met meer tijd en ruimte. Het zal wennen zijn om de dagelijkse mediahectiek en de bijkomende adrenaline te missen.
Er is niets heerlijkers dan s ‘ochtends niet te weten waar je die dag eindigt. Dan wordt je werk ook nog eens door een miljoenenpubliek die avond bekeken. Als de uitzending voorbij is heb je geen zorgen meer want je kan er niets meer aan veranderen. De dag daarna een nieuwe kans. Nu een nieuw jaar met ook nieuwe kansen


De c.v. van Theo Verbruggen
  bericht van 21 augustus 2008 
Theo Verbruggen werd op 3 maart 1958 in Erp geboren. Zijn studie Sociale Akademie verliep niet naar zijn zin. Maar door die studie kwam hij wel in kontakt met het  Bossche COC waar hij deelnam aan praatgroepen.
 
In de jaren zeventig werkte de tot Bosschenaar  'gegroeide' Verbruggen bij Radio Vrij Den Bosch en vandaar uit kwam hij in 1985 bij de Bossche lokale omroep terecht . Daarna volgde Omroep Brabant en tenslotte -de hoogste trap in de omroepladder: de NOS.

Bij Omroep Brabant raakte hij bekend als de presentator van' Gestrikt',  een programma dat een variant is van wat Gert Jan Dröge eerder bij de AVRO deed. 
Na 'Gestrikt' 1999 [bij Omroep Brabant] volgde de Zaak [2005] en in 2007 De Witte Geit, een programma waarin deels fictief, deels historisch een Brabants aspect grondig wordt uitgediept.

Theo kwam in 1994 bij de VARA en in 1996 bij de NOS [Het Filiaal] in dienst waar hij eerst verslaggever was voor het Radio 1 journaal [en dat nog doet] en vervolgens ook items voor het NOS-journaal produceert.

In 2006 mocht hij voor het eerst de opening van de Bossche boekenweek presenteren en in 2007 en ook in 2008 'deed' hij de Late Night Show op de Boulevard.
NOS-studio
Een ander bijzonder hoogtepunt,  zowel voor Verbruggen als voor zijn voormalige partner Maino Remmers en hun partner- in-de- journalistiek Marc van Dam, was de in gebruikneming van de NOS-studio in 2007. Deze vooruitgeschoven Hilversumse post werd  in augustus 2007 officieel door Hans Laroes geopend.
Deze uitvalsbasis voor Zuid-Nederland versterkt de betrokkenheid van 'het Zuiden' en vergroot ook het aandeel van nieuws uit die provincies in het door Hilversum en Amsterdam gedirigeerde journalistieke aanbod landelijke nieuws. 

zie ook Opening

Terug naar boven