De c.v. van Theo Verbruggen

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-09-2008 | Gewijzigd op: 12-08-2008

Theo Verbruggen werd op 3 maart 1958 in Erp geboren. Zijn studie Sociale Akademie verliep niet naar zijn zin. Maar door die studie kwam hij wel in kontakt met het  Bossche COC waar hij deelnam aan praatgroepen.
 
In de jaren zeventig werkte de tot Bosschenaar  'gegroeide' Verbruggen bij Radio Vrij Den Bosch en vandaar uit kwam hij in 1985 bij de Bossche lokale omroep terecht . Daarna volgde Omroep Brabant en tenslotte -de hoogste trap in de omroepladder: de NOS.

Bij Omroep Brabant raakte hij bekend als de presentator van' Gestrikt',  een programma dat een variant is van wat Gert Jan Dröge eerder bij de AVRO deed. 
Na 'Gestrikt' 1999 [bij Omroep Brabant] volgde de Zaak [2005] en in 2007 De Witte Geit, een programma waarin deels fictief, deels historisch een Brabants aspect grondig wordt uitgediept.

Theo kwam in 1994 bij de VARA en in 1996 bij de NOS [Het Filiaal] in dienst waar hij eerst verslaggever was voor het Radio 1 journaal [en dat nog doet] en vervolgens ook items voor het NOS-journaal produceert.

In 2006 mocht hij voor het eerst de opening van de Bossche boekenweek presenteren en in 2007 en ook in 2008 'deed' hij de Late Night Show op de Boulevard.
NOS-studio
Een ander bijzonder hoogtepunt,  zowel voor Verbruggen als voor zijn voormalige partner Maino Remmers en hun partner- in-de- journalistiek Marc van Dam, was de in gebruikneming van de NOS-studio in 2007. Deze vooruitgeschoven Hilversumse post werd  in augustus officieel door Hans Laroes geopend.
Deze uitvalsbasis voor Zuid-Nederland versterkt de betrokkenheid van 'het Zuiden' en vergroot ook het aandeel van nieuws uit die provincies in het door Hilversum en Amsterdam gedirigeerde journalistieke aanbod landelijke nieuws. 

zie ook Opening