Hotel Van der Valk in Nuland krijgt alsnog reclamemast

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-05-2020 | Gewijzigd op: 08-09-2021
Bouwvorderingen Motel Van der Valk in Nuland
 
Nieuwbouw Motel van der Valk in Nuland.  foto © henk van esch, 6 september 2021..

Hoogste punt Motel van der Valk in Nuland  dd..26 februari 2021
 
Hoogste punt nieuwbouw Van der Valk in Nuland. foto's © henk van esch, 26 februari 2021.

bericht van 14 mei 2020 Hotel Van der Valk in Nuland krijgt alsnog een reclamemast. 
........
Hotel Van der Valk in Nuland krijgt dan eindelijk, na jaren,
een reclamemast. Maar  die moet wel aan voorwaarden voldoen.


foto © henk van esch, 2019

Hotel Van der Valk in Nuland krijgt alsnog een reclamemast langs de A59.  Die mast komt er toch na een procedure die al in 2012 begon. Aanvankelijk kwerd die mast afgewezen. Ook door een gemeentelijke [Maasdonk] procedurefout.  De aanvraag die in 2017 opnieuw werd ingediend is wel in overeenstemming van het bestemmingsplan,  maar werd toch door Welstand  afgekeurd. Dat kwam door de beleidsnotitie  'Reclame langs de A59'. Die vond dat de reclamemast niet een sobere uitstraling had. 
He recente oordeel van de gemeente Den Bosch berust op positieve adviezen van Rijkswaterstaat, het Nederlands Lichtinstituut en de Anteagroep [ivm een natuurtoets] Ook is meegewogen dat de oude beleidsnotitie uit 2006 dateert.  Ookspeelt nu mee dat in de tijd van de gemeente Maasdonk, waaronder het hotel toen viel, de aanvraag  positief werd ontvangen.
Tot slot komt de mast op eigen terrein te staan en dan is de recentelijk vastgestelde beleidsnota 'Reclame Openbare Ruimte' niet van toepassing.
Maar er worden wel voorwaarden gesteld: de reclame mag maar eenmaal per 24 uur wisselen, het moet betrekking hebben op het hotel en de oppervlakte verlichting moet voldoen aan de Richtlijn Lichthinder.

 Familie geschiedenis van Van der Valk  artikel dd. 12 augustus 2008.
 

Terug naar boven