Woon-werkatelier kunstenaars in Adriaans’boerderij

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-08-2008 | Gewijzigd op: 16-08-2008
Het Brabants Landschap en de gemeente Den Bosch zijn bezig een werkatelier op te zetten voor kunstenaars. Dat
moet komen in de boerderij van Leo Adriaans op het landgoed Sterrenbos. Daar had Leon Adriaans aan zijn woonboerderij de deel en de hooizolder ingericht als werk- annex exporuimte.

Boven [l] het voormalig werkatelier en de hooizolder met Adriaans' kunstwerken [r].
Rechts: Sterrenbos 2 en 3 een rustieke omgeving voor kunstenaars die er inspiratie willen opdoen.

foto's © paul kriele, 15 augustus 2008.

In september 2007 ging de boerderij Sterrenbos 2 over aan het Brabants Landschap. De gemeente Den Bosch en het Brabants Landschap willen leven en werk van Leon Adriaans doen voortbestaan volgens de wens van de in februari 2004 overleden kunstenaar.
Het Brabants Landschap, die deze week symbolisch Adriaans’ atelier en enkele van zijn kunstwerken overnam,
wil op Sterrenbos een kunstenaarsatelier vestigen. Dat gebeurt door de deel en de hooizolder van de boerderij om te bouwen tot een ‘The Artists in residence’. Dat atelier is bestemd voor binnen-en buitenlandse kunstenaars van elke discipline, die graag enige weken of maanden in de stilte van het landschap willen wonen en werken.
Monique Willems, de voormalige vriendin van Leon Adriaans, gaat als representant van de Stichting Adriaans, die
Artists of Residence beheren.

Hierboven:  de deel ofwel de groepsstal.
Links: de boerderij die het Brabants Landschap aankocht en die de Stichting Adriaans als 'Residence for Artists' gaat beheren.

foto's © paul kriele, 15 augustus 2008.

Volgens Willems staat niet alleen het Brabants Landschap, dat eerder al enkele werken van Adriaans aankocht, maar ook het Noordbrabants Museum achter dit idee. De gemeente beraadt zich nog over de invulling en financiering.
Willems vindt het erg mooi, dat op deze manier de nalatenschap van Adriaans - precies in zijn situatie - wordt veilig gesteld en toegankelijk gemaakt.

Terug naar boven