Weg vrij voor kunstenaarsatelier op Sterrenbos 3

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-01-2014 | Gewijzigd op: 08-01-2014
De bestemming tot kunstenaarsatelier van de boerderij op Sterrenbos 3 kan alsnog voortgang vinden. Die ruimte ontstaat doordat de gemeente heeft besloten [dd. 7 januari 2014] de woning Sterrenbos 3 te verkopen. 
In de toelichting staat, dat er geen belang is om dit pand nog langer in eigendom te houden. Het pand ligt in het natuurgebied Bossche Broek Zuid ten zuiden van de Rijksweg A2 op grondgebied van de gemeente Sint Michielsgestel.

Opvallend is dat de gemeente aanvankelijk de bestemming tot gastatelier voor kunstenaars af wees.
Terwijl Het Noordbrabants Museum, Centrum voor Beeldende Kunst [CBK] en het Brabants Landschap plannen hadden om de boerderij Sterrenbos 3 tot kunstencentrum in te richten, onder het beheer van het CBK.

De gemeente was tegen dat plan omdat ze er geen geld voor beschikbaar wil stellen en omdat het plan niet aansloot bij haar idee over het inrichten van kunstencentra in de stad. Hoe nu e.e.a. wordt aangepakt of begeleid is nog de vraag omdat het CBK is opgeheven.

 
. Links onder: het laantje naar de boerderijen op Sterrenbos en boven het te bestemmen gastatelier en de galerie die alvast door de  vriendin van Adriaans, Monique Willems, werd ingericht op Sterrenbos 3.

foto's © gerard monté, 23 september 2009 en paul kriele, augustus 2008.

Frappant is dat al vanaf augustus 2008 het plan van Het Brabants Landschap dateert om samen met de vriendin van Adiraans -Monique  Willems- een The Artists in Residence op te richten.
zie artikel Woon-werkatelier. dd. 15 augustus 2008.