Bossche schrijft een dagboek in coronatijd.

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-05-2021 | Gewijzigd op: 23-05-2021
De Bossche Ellen Heessels-Klok schreef een dagboek in coronatijd.

Er zijn maar weinig mensen die hun leven zelf op schrift vastleggen. Gelukkig volgde de Bossche Ellen Heessels-Klok het advies van schrijver P.F. Thomése om haar leven, maar dan tegen het licht van de corona -epidemie, in een soort dagboek uit te geven. ‘Anders,’ zegt Thomése, ‘zonder verhalen eindigt ieder leven in een doos op zolder’. Daaraan is toe te voegen dat elk mens een boek is, maar je moet het wel zelf schrijven.
 
............................
De Bossche Ellen Heessels-Klok vatte voor haar familie en haar
kleinkinderen de coronatijd in een tweedelig dagboek samen. 

Heessels begint haar dagboek ‘Leven in Coronatijd’, dat ze in twee delen uit gaf, op 11 maart 2020 met de erkenning van COVID-19 als pandemie, de eerste maatregelen op 12 maart 2020 en de 15 maart 2020 eerste vastgestelde 1.000 doden. En de eerste toespraak van premier Rutte op 16 maart daarop volgend.
Het in een familiaire sfeer neergelegd dagboek eindigt met de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 en de vraag: ‘Zal het coronavirus, nadat iedereen is gevaccineerd , zich terugtrekken. Dit virus heeft alleen maar ellende bezorgd’.
Heessels die het met behulp van haar zoon Joost de teksten bundelde en uitgaf, deed dat voor haar kleinkinderen, van wie zij hoopt dat zij ‘Leven in coronatijd’ [hun eerste moeilijke tijd..] later kunnen doorvertellen.
Van Heessels zijn onder meer bekend: Vroeger [2015], Pa en zijn gouden draad [2017] ,Van onderduiker naar inwoner [2020].