Afscheid van & feest rond Wieke van der Aa

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-06-2005 Gisterenavond -28 juni 2005 - is na een hartstilstand Wieke van der Aa overleden. Deze markante, soms excentrieke en heel bijzondere Bosschenaar was de oprichter /directeur van het reclamebureau AGH & Friends gevestigd op de Oranje Nassaulaan, maar met het werkatelier in Amsterdam gevestigd.

Wieke van der Aa, * 's-Hertogenbosch, 21 februari 1950 + 28 juni 2005.

foto © paul kriele, 26 augustus 1999.
 

De op 21 februari 1950 geboren zoon van een schilder kreeg van zijn vader de inspiratie tot wat hem later als een opvallende reclamevakman heeft gemaakt. In een van de interviews met Wieke staat dat AGH zich onderscheidt door de even excentrieke als dynamische aanpak. De levensgenieter Van der Aa begon als drogist, maar had uiteindelijk als reclameontwerper, die elk jaar een ideëell onderwerp oppakt [daklozen, carnaval of kinderopvang] zijn draai in het Bossche gevonden. Daar was uiteraard ook voor Oeteldonk- als Bakkerij De Groot -een plaatsje ingeruimd.
Voor sommigen was hij met zijn origineel voorkomen een rare snuiter, maar bij gemeente en andere grote accounts [o.a. automobielbedrijven, Harense Smid] viel deze kunstenaar goed in de smaak. Het logo van de gemeente en TheateradParade komt van zijn hand. Het eerste ontwerp stond achter op een bierviltje, aldus een van zijn vrienden/relaties.
‘Den Bosch verliest in Wieke van der Aa een even creatief als bijzonder mens,’ aldus een Frits Bekker.
De herdenkingsdienst rond Wieke van der Aa zal aanstaande maandag plaatsvinden.
Feest & afscheid liggen erg dicht bij elkaar, zeker bij Wieke wiens bureau gisteren feest vierde omdat AGH & Friends tot het beste bureau van Brabant werd uitgeroepen!

'Afscheid van... en feest rond ... ', twee elementen die dicht bij elkaar liggen, zoals een van zijn directe medewerksters het zei. Het heengaan van Wieke op de dag nadat hem vele loftuitingen waren toegekomen als directeur van het beste reclamebureau van Noord-Brabant.