Plebaan/vicaris Gert Jan Van Rossem viert 25-jarig priesterschap

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-05-2013 | Gewijzigd op: 31-05-2013
De in Breda geboren Gert-Jan van Rossem viert op Sacramentsdag,  zondag  2 juni 2013, het feit dat hij 25 jaar geleden* door mgr. Jan ter Schure in de Sint Jan tot priester werd gewijd. Na zijn priesterwijding zette hij zich met succes aan een rechtenstudie, waarna in 1993 ook nog eens [summa cum laude] het licentiaat theologie [Brussel] werd behaald.

Het programma van de jubileumdag rond van Rossem: Na een plechtige hoogmis in de Sint Jan [11.00 uur] met bisshcop Hurkmans als hoofdcelebrant, vindt er bij de Noorderpoort [zijde Hintamerstraat] in de Sint Janstuin een receptie plaats.
In de vooravond is er om half acht nog een muzikale gebedsviering in de Sint Jan waar gelegenheid bestaat Van Rossem te feliciteren.

*Van Rossem droeg dinsdag 28 mei j.l. in de Sint Jan al een besloten jubileummis op, de dag van de feitelijke priesterwijding.

Gert Jan van Rossem,  *Breda 25 juli 1960.

foto © bisdom den bosch, 2005.
Bossche bevrijdingsdag 27 oktober 2012.
Niet alleen in de jaarlijkse carnavalsmis, ook daar buiten toont Van Rossem zich een vlotte en gedurfde creatieve entertainer, die zich ook wel eens van grote hoogte tot het volk begeeft....

foto © paul kriele, 27 oktober 2012
 

Van Rossem deed pastoraal werk in Waalwijk, Brussel, Esch en 's-Hertogenbosch. In 1993  werd de Bredanaar docent aan de priesteropleiding van het Bossche bisdom, het Sint Janscentrum aan de Papenhulst.
In september 2005 is Van Rossem de populaire Gerrit van de Camp als nieuwe plebaan van de Sint Jan opgevolgd.Bij die aanstelling noemde het bisdom als kwaliteiten van de nieuwe plebaan: zijn ervaring met jongeren, kerkelijke bewegingen, gezinnen en roepingenpastoraat.  
Op  2 september 2009 werd de voorzitter van het kerkbestuur van de Sint Jan Evangelist [voorheen Parochie binnenstad] door bisschop Hurkmans ook tot deken van het bisdom benoemd en in 2011werd hij tot vicaris aangesteld.