Culturele stadspenning voor Jo Timmermans

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-05-2010 | Gewijzigd op: 31-05-2010
Burgemeester Rombouts reikte vanmorgen- zondag 30 mei 2010 - in het Jeroen Boschcentrum, waar het Oordeelspel werd onthuld, aan Jo Timmermans de Culturele Penning van de stad 's-Hertogenbosch uit.

Felicitaties van Gerdie Wilbers, die door burgemeester Rombouts en door haar echtgenoot Jo betrokken werd bij alle  waardering die in het Jeroen Boschcentrum op zondagmorgen 30 mei 2010 werd uitgesproken.
Het bericht van burgemeester Rombouts, dat het het stadsbestuur heeft behaagd de Culterele Penning van de stad 's-Hertogenbosch toe te kennen aan de 'gedreven en creatieve mecenas, die doorzettingsvermogen toont,' bevatte ook de opmerking dat deze op vier punten gewaardeerde Bosschenaar, soms ook iets te ongedurig is.   
Rombouts sprak in een uitvoerige toelichting bij de toekenning van de stadspenning over de verdiensten van Timmermans. 'Maar soms moesten ambtenaren en bestuurders het juist door je kracht en gedrevenheid ontgelden. Dat ongeduld won het, onterecht, van de tact. Dat is een zwakte van je, maar je bleef vastberaden en zonder dat was dit centrum er niet geweest,' zei Rombouts.

foto's © paul kriele, 30 mei 2010.

Burgemeester Rombouts noemde in een serie van 5 de verdiensten van Jo Timmermans*
- het opzetten van een Prentenkabinet in de Verwersstraat
-zijn liefdadigheid naar voorbeeld van de Romeinse ridder Gajus Silva ..Mecenas. Je hebt velen verblijdt met je steun. Voor al diegenen had je ook een gewillig oor en dacht je mee,
-dat je zeven jaar met de ferme hand van een timmerman de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch hebt geleid
en geprofessionaliseerd. 'Het waren soms roerige jaren, maar dat kwam mede door je temperament'.
- de installatie van het Oordeelspel in dit Jeroen Boschcentrum
-het 'opus magnus', ofwel deze voormalige kerk, waar we vandaag te gast mogen zijn.

 zie  ook de levensloop Jo Timmermans

 * De plechtigheid rond de onthulling van het Oordeelspel. die gepresenteerd werd door Maurice Ackermans, werd onderbroken voor deze speciale huldiging. 
'Zo gaat dat meestal met draaiboeken,' verontschuldigde de spreker zich, 'maar moet daar moest dus wel eens van worden afgeweken,' zei de gevatte Ackermans.die door Rombouts om zijn bijzondere schoenen werd geprezen
...  
foto © paul kriele, 30 mei 2010.
 Terug naar boven