Bossche Groenen,Trots & D66 stellen vragen over Timmermans & Co

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-05-2011 | Gewijzigd op: 16-02-2012
De fractie van de Bossche Groenen met ondermeer Judith Hendrickx* heeft vragen gesteld aan het College van B&W over diverse aspecten rondom het echtpaar Jo en Gerdy Timmermans-Wilbers die als eigenaars achter de b.v. Monument St. Jacob staan, de onderneming die ondermeer het Jheronimus Bosch Art Center beheert en waarvan zij de eigenaars zijn.
In de praktijk treedt Jo Timmermans als directeur naar buiten, maar achter de schermen is in financieel-juridische zin echtgenote Gerdy Wilbers de zakelijk leider. 

Dinsdag 24 mei 2011 blijkt dat ook D66 -schriftelijke en  Trots [in de commissie van 25 mei  MO] mondelinge vragen stelt.

De vraagstelling komt - politiek gezien - wat laat, maar de Bossche Groenen zit als fractie pas sedert vorig jaar in de raad. Maar daarvan is de uit Groen Links afkomstige, 37-jarige Judith Hendrickx de fractieleider. In haar functie als raadslid had zij wel eerder vragen kunnen stellen, evenals alle andere fracties dat hadden kunnen doen.
Aanleiding nu is in ieder geval een uitvoerig artikel in het Brabants Dagblad van zaterdag  21 mei 2011.

De vragen hebben betrekking op de afspraken [bijv. aflossing/kwijtschelding] die met Monument St.Jacob bv zijn gemaakt nadat er van de gemeente onder meer € 2 miljoen is ontvangen, maar ook over onroerendgoed-aspecten, omdat Timmermans & Co zonder enig overleg de van het bisdom verkregen eigendommen later zakelijk hebben gesplitst en er vervolgens delen van hebben verkocht. 
De Bossche Groenen vraagt zich ook af, zoals eerder 4 dissidente Kringleden dat over aspecten van de 'Stichting Binnendieze' deden, hoe de toekomst is geregeld van de gebouwen in de Hinthamerstraat, mocht Timmermans & Co iets overkomen. Letterlijk staat er in de brief van 21 mei 2011 die ondertekend is door Bossche Groenen-raadslid Harald Opdam: 'Wat gebeurt er bij haar [Gerdie Timmermans-Wilbers] overlijden en/of vertrek? Hoe zit het met de informatievoorziening  mbt de financiën van 'Monument Sint Jacob' naar de gemeente en kan de raad inzicht krijgen in die financiën?'
 
Bezoek van mr. Pieter van Vollenhoven op 26 maart 2007 bij de officiële opening van het JB-centrum.
Vlnr: Hans Meesters [BAM], mr. Pieter van Vollenhoven, Jo en Gerdy Timmermans-Wilbers, minister Plasterk en burgemeester Ton Rombouts.
foto © gerard monte. 26 maart 2007.

 

Terug naar boven