Weenergroep concentreert zich op locatie Van Herpensweide

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-07-2014 | Gewijzigd op: 02-07-2014
Voorafgaand aan een nieuwe locatie [ voorzien in 2018] concentreert zich de Weenergroep op de  Van Herpensweide.
Die huisvesting is slechts tijdelijk, want voor  2018 ligt er een nieuwe huisvesting in het verschiet met één loket werk en inkomen*.
 
 
De gebouwen van de Weenergroep nog tot medio 2018 op de Van Herpensweide.
Weener XL is eerder dit jaar ontstaan uit de samenvoeging van Weener Groep en de onderdelen Werk & Inkomen van de afdeling Arbeidsmarkt & Sociale Zaken.
Op dit moment werken de medewerkers van Weener XL nog op drie locaties: het Entreon, het stadskantoor en het pand aan de Van Herpensweide.

Werkplein Entreon vervalt/aanpassing pand Van Herpensweide
Op dit moment gaan inwoners nog naar het Werkplein Entreon voor het aanvragen van een WWB-uitkering en voor afspraken met hun werkconsulent. Werkzaamheden


In de tweede helft van dit jaar past Weener XL het pand aan om ca. 100 extra kantoormedewerkers te huisvesten en de dagelijkse bezoekersstroom te ontvangen. Er ontstaat onder andere ruimte doordat de backoffice van kringloopbedrijf Vindingrijk verhuist.

*Nieuwe locatie
Ook na de aanpassingen is het pand aan de Van Herpensweide niet geschikt voor huisvesting op de lange termijn. Daarvoor is het te sterk verouderd. De gemeente onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor definitieve huisvesting.