100ste starterslening uitgereikt

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-07-2014 | Gewijzigd op: 07-07-2014
Wethouder Jeroen Weyers reikte maandagmiddag 7 juli 2014 de 100e starterslening* uit aan Teun Thomassen. “De Starterslening zorgt ervoor dat ik de financiering van mijn eerste koopwoning rond heb gekregen”, aldus Teun. De verkopers van Teuns woning, de familie Albers, waren ook aanwezig bij dit heugelijke moment. Zij hebben indirect ook profijt van de starterslening doordat zij hun woning verkochten.

 Teun Thomassen. de 100ste die met een starterslening een huis kon kopen.

Starters
De meeste starters kopen een woning als alleenstaande. Ze zijn meestal jonger dan 35 en in de loop van de tijd neemt hun inkomen toe, omdat ze gaan samenwonen of omdat hun salaris toeneemt. De renteloze starterslening zorgt ervoor dat ze daarop niet  hoeven te wachten. Of dat ze een betere of grotere woning kunnen kopen. En dat is in ’s-Hertogenbosch geen overbodige luxe want de verkoopprijzen liggen hier hoger dan in andere gemeenten.
Starterswoningen
Vooral woningen in Rosmalen en West waren populair onder de starters en blijkbaar met een starterslening goed betaalbaar. De overige woningen lagen verspreid over alle andere wijken in ’s-Hertogenbosch. Meer dan de helft van de woningen had een prijs onder de € 180.000. De lening bedraagt maximaal € 30.000. Mensen die een aanvraag deden voor een starterslening, kregen meestal dezelfde dag nog te horen of ze in aanmerking kwamen. Met het budget dat nog over is kunnen nog 60 starters geholpen worden.

*Actieprogramma Wonen
De starterslening is onderdeel van het actieprogramma Wonen. Dit zijn een tiental maatregelen die de lokale woningmarkt een stimulans geven. Andere maatregelen zijn bijvoorbeeld het zogeheten collectief particulier opdrachtgeverschap en het omvormen van leegstaande kantoren, scholen en buurtgebouwen in woningen