Zes Bossche bedrijven starten crowdfundingcampagne

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-10-2014 | Gewijzigd op: 06-10-2014
Zes Bossche bedrijven [actief in horeca en voedings- en energiesector] starten- begeleid door experts - een crowdfunding*-campagne. Die campagne moet - gezamenlijk - € 245.000 opbrengen.  Dat resultaat wordt besteed aan nieuwe investeringen in het eigen bedrijf. De gemeente* is hen daarbij behulpzaam:  wethouder Jan Hoskam overhandigt  op de  Crowdfundingseminar van 16 oktober a.s. de eerste voucher voor crowdfunding-begeleiding.
.......

*Crowdfunding is het vergaren van geld, niet -meer- via een bank, maar door middel van particuliere aandeeltjes.

Initiatiefnemers
De gemeente ‘s-Hertogenbosch, Kamer van Koophandel en Ondernemerslift-Plus, die hier de initiatiefnemers zijn hebben al 15 vouchers beschikbaar gesteld. Daarmee krijgen de zes ondernemers begeleiding bij het opzetten van hun crowdfunding campagne. Totaal is hier € 10.000,- voor beschikbaar, de ondernemers leveren ook een eigen bijdrage.

Streefbedrag van zes Bossche bedrijfjes

-Paulus van den Hoven, eigenaar van restaurant Het Strand, crowdfunding inzetten om te investeren in een nieuwe afzuiginstallatie.
-Larisse Blok en Berber Galema, beide recent afgestudeerd aan HAS Hogeschool, lanceren via crowdfunding hun bedrijf Kaassmaker, en benutten de middelen om een eerste serie van 3000 producten te laten produceren.
-Andere deelnemers zijn Mieters Coffee & Vintage, HAP Den Bosch, Zelfstroom en Lokale Gelden.

Seminar
De initiatiefnemers organiseren op 16 oktober een seminar, om ondernemers te informeren over de mogelijkheden en hen te helpen bij de eerste stappen richting een eigen crowdfunding-campagne. Diverse ondernemers die ervaring hebben met crowdfunding presenteren zich daar. Succes- en faalfactoren worden toegelicht. Alle geïnteresseerde ondernemers zijn welkom.

Meer info over dit crowdfundingproject en de seminar op 16 oktober:  www.crowdfundingdenbosch.nl