Gezamenlijke start viering 1200 jaar dorpskernen

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-01-2015 | Gewijzigd op: 15-01-2015
1200 jaar dorpskernen is voor het stadsbestuur aanleiding in het stadhuis een feestelijk  start te maken.  Op zaterdag 24 januari 2015 [12.30-14.30 uur] biedt het stadsbestuur de vier dorpskernen, met een publieksinformatiemarkt in het Stadhuis, een gezamenlijke aftrap aan.

De gemeentelijke dorpskernen Engelen, Orthen, Empel en Rosmalen bestaan dit kalenderjaar tenminste 1200 jaar. Het gehele jaar staat in die dorpskernen met feestelijke evenementen in het teken van dit jubileum, waarmee zij 's-Hertogenbosch in leeftijd overtreffen.

Vanaf 12.30-14.30 uur verwelkomen de organisatiecomités het winkelend en nieuwsgierige publiek en geven doorlopend uitleg over hun jaarprogramma aan de hand van films, flyers, foto’s en met de aanbieding van speciaal bier.
De rondgaande drumfanfare Exempel trommelt letterlijk de binnenstadsbezoekers op om naar de publieksmarkt in het stadhuis te komend geven aan de publieks-informatiemarkt.


Aansluitend vindt  er voor genodigden in het Bestuurscentrum een besloten bijeenkomst plaats  O
Daaraan zullen burgemeester Ton Rombouts en dr. Erik Goosmann [faculteit Geesteswetenschappen UvU] een bijdrage leveren.
 De vier dorpskernen lichten er hun jaarprogramma toe. Bij de toast na afloop staan de vier speciale bieren van elke dorpskern centraal.