Canadese ambassadeur op bezoek bij commissaris en bij Rombouts

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-04-2015 | Gewijzigd op: 08-04-2015
Woensdag 8 april 2015 bezocht de Canadese ambassadeur James Lambert Brabant. Dat bezoek begon in het oorlogsmuseum in Overloon. Daarna stond Den Bosch op het programma. In  het Provinciehuis was er een ontmoeting met CdK Wim van de Donk en de gedeputeerde Bert Pauli. 
Vanmiddag was Lambert in het Bossche stadhuis waar hij een gesprek had met burgemeester Ton Rombouts.
Morgen staan bezoeken aan Eindhoven [burgemeester Rob van Gijzel] en Philips Lightning op de agenda.
's Middags gaat Lambert naar Bergen op Zoom.

De Canadese ambassadeur James Lambert [l.]
op bezoek bij CdK Wim van de Donk.
Erik van den Dungen, directeur oorlogsmuseum
Overloon, die zijn gast een rondleiding gaf.

Woensdag 8 april 2015 bezocht de Canadese ambassadeur Lambert het Oorlogsmuseum in Overloon. Omdat dit gebied in 1944 niet door Canadese troepen werd bevrijd was zijn komst,een verrassing.
Daarbij komt dat de ambassadeur, die al ongeveer viereneenhalf jaar in Nederland gestationeerd is, afgestudeerd historicus is. Hij toonde een grote belangstelling voor de militaire collectie, in het bijzonder voor de Canadese voertuigen. .

Na zijn bezoek aan Overloon vertrok de ambassadeur naar Den Bosch, in het kader van een tweedaags werkbezoek aan Brabant. Onderdeel daarvan is ook het op de kaart zetten van de Canadese begraafplaats in Bergen op Zoom. Van de ongeveer zevenduizend in Nederland gesneuvelde Canadese militairen kwam het merendeel om bij de bevrijding van het gebied rond de Schelde. Mede door de gevechten daar bleef na de bevrijding van Venray het front aan de Maas maanden lag stil liggen.