Den Bosch in finale naar Europese Groene Hoofdstad

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-04-2015 Op woensdag 8 april heeft de Europese Commissie bekend gemaakt dat ’s-Hertogenbosch meedingt naar de  titel van 'Europese Groene Hoofdstad 2017'.
De titel geeft een positieve impuls aan de verdere duurzame stedelijke ontwikkeling van de stad.  Ook Nijmegen, Essen (Duitsland) en Umea (Zweden) staan genomineerd. Op 18 juni wordt in Bristol duidelijk welke stad de titel mag dragen.
Het motto dat ’s-Hertogenbosch voert is: 'samenwerken én vernieuwen'.
Wethouder Hoskam: “ We willen de komende jaren stevig inzetten op duurzame ontwikkeling van ’s-Hertogenbosch. Met onder meer het doel om innovatieve oplossingen te vinden voor een veilige, duurzame en gezonde leef- en woonomgeving. Dat doen we bijvoorbeeld via samenwerkingsverbanden zoals Agrifood Capital, SPARK en het Bossche Energieconvenant.'
 
Duurzame ontwikkeling in 's-Hertogenbosch
De gemeente ligt op koers om in 2020 de eigen gebouwen klimaatneutraal te hebben. Daarnaast werkt ‘s-Hertogenbosch samen met vele partners aan duurzame ontwikkeling. Denk aan het Bossche Energieconvenant en Energie Nul73 voor een klimaatneutrale gemeente. Maar ook aan de inzet van transferia, de investering in een hoogwaardig fietsnetwerk en de stimulering van het gebruik van elektrisch vervoer. We werken aan een robuuste structuur van water- en natuurgebieden (Groene Delta).
Zie ook bericht ' Den Bosch stelt zich kandidaat voor Groene Hoofdstad in 2017  dd. 29 oktober 2014.