Wethouder Eigemans 100ste stage bij KlupUp

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-03-2009 Vanmiddag 18 maart 2009 'vierde' wethouder Bart Eigeman zijn 100ste stage. Dat gebeurde bij  de naschoolse activitieiten van KlupUp in de Brede Bossche School aan de Ploossche Hof [kindercentrum Duimelot]
Temidden van een tiental kinderen [groep 6,7 en 8], die bezig waren met het instuderen van een musical en met een kookles, oriënteerde de wethouder zich over deze laagdrempelige buitenschoolse activiteiten.   Ook bezocht Eigeman de striptekenKlub en de decorKlub.,
Doel van deze stages  is om kennis te maken met de activiteiten binnen zijn portefeuille. Die strekken zich uit over bijv. WMO, onderwijs, de zorg, het bedrijfsleven en/of verkeer]

De buitenschoolse activiteiten zijn bedoeld voor kinderen uit alle groepen. Voor groep 1 en 2 zijn er speciale  kleuter-en peutergroepen. De hogere groepen kunnen meer aan en komen bijv. tot dans en zingen.

De groep 'Musical' van KlupUp

Wethouder Bart Eigeman snijdt een versierde cake aan met in glazuur daarop de letters '100' . Die duiden op zijn  honderdste stage.
Links vooraan Ilse Florade en achterin Eeefje Groener  [beiden van Kanteel].
Aan deze tafel vond na afloop van het instuderen van de musical 'Sound of Music' een oriënterend gesprekje plaats met de jeugd van groep 6.

foto's © paul kriele, 18 maart 2009.

De wethouder bevraagt de kinderen [onder wie Noa en Joey]  hoe ze er bij gekomen zijn om bijv. voor de musicalclub te kiezen en of ze nog ideeën hebben voor een geheel andere club. De meisjes noemen een meisjesfröbelclub of een club opmaken. De jongens zouden kiezen voor een fietsraceclub, siurvivalclub of ijshockyen.
Deze middag studeren een vijftiental jongens en meisjes- onder begeleiding van Rhea Knipscheer en Linda Bansie de Sound of Music in. De uitvoeringen zijn op 17 april 2009 's middags in het theater en 's avonds in het wijktheater.
 
De groep van KlupUp die koos voor kookles.
Na de les krijgen de jongens en meisjes [groep 7 en 8] door Julia de door hen voorbereide maaltijd -dit keer bami -opgediend.
Wethouder Bart Eigeman zit achterin en Ilse Florade en Eefje Groener staan achter. 
Aan de tafel rechts, van achteren naar voren: Rob, Melvin en Jil. Links:  Suna en vooraan Maikel. 
Rechts staat Noa.
In de keuken helpen vrijwilligsters [oudersen/of verzorgers/buren]  bij het  bereiden en opdienen van de maaltijden en de afwas. Vlnr: Julia, Irene en Cindy.
Niet op de foto Stella.

foto's © paul kriele, 18 maart 2009.

Eigeman, die op 12 dagdelen per jaar deze stages doet, vindt dat door het bijwonen en meebeleven van deze activiteiten hij zich kan informeren over wat er op de werkvloer speelt. 'Tevens biedt het me de kans om aan de begeleiders, de vrijwilligsters en het onderwijzend personeel onze waardering te tonen.'

Terug naar boven