De Telegraaf bekritiseert duur [ 2 miljoen] tweedaags VNG-congres

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-06-2017 | Gewijzigd op: 29-06-2017
De Telegraaf bekritiseert in haar programma 'Weggeooid Geld'  het congres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten
Onder het thema 'Vakmanschap' volgde redacteur Pim Sedee de 2600 deelnemers die een bezoek brachten aan de regio rond Goes.

Op het programma waar 2600 burgemeesters, wethouders en raadslieden aan deelnamen, stonden een workshop, een golfclinic, een ritje met de stoomtram, een excursie naar de jachthaven in de Oosterschelde  en een oesterproeverij. Deelname kostte bijna € 700 de man [Betaald door elke gemeente].
De gemeente Goes droeg aan die kennismaling/ promotie van haar regio € 75.000 bij.  Alles te samen is voor bijna € 2 miljoen uitgegeven, inklusief een optreden van BLØF.

Steven Mareels, raadslid voor Nieuw Goes vindt de gemeentelijke bijdrage inde weg staan voor basisvoorzieningen zoals een dorpshuis en een school voor speciaal onderwijs. Oud wethouder Berend Buddingh van Giesseland noemt de kosten 'buiten alle proporties'.

Wethouder Huib van Olden 
met 2599 collegae- bestuurders, deelnemer aan 
het  VNG-congres van 2017.

 
Ook deelnemer aan het
congres wethouder Jan Hoskam


foto's © paul kriele, 20 januari 2015.

Wethouder Huib van Olden was present.  Van Olden was al eerder bij Pim Sedee te gast vanwege het 'weggegooid geld' van drie ton voor het puthuis. Ook wethouder Groot van Oldenbroek, die geld voor een doodlopend  fietspad over de balk gooide, kreeg -al deelnemend aan de boottocht-  van de journalist er van langs.

'Wat steek je er nu van op,?  vraagt de journalist aan die en genen: de een zegt het is een mooie kennismaking met de regio Goes,  waar ik zeker nog eens terug kom. De ander heeft meer over oesters geleerd. 'Maar het netwerken, zoals bij de golfclinic met drie deelnemers, is er bii ingschoten, zegt de ander.

Jan van Zanen,  voorzitter van de VNG, antwoordt op kritische vragen door Sedee over de financiën,  dat '...elk jaar nog op de kosten is bezuinigd. De lokale bestuurders vinden wel dat het in deze vorm kan'.

Volgend jaar gaat het uitstapje van de congresleden  naar Maastricht.


Terug naar boven