Minder armoede in Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-11-2018

In ’s-Hertogenbosch willen we dat alle inwoners goed rond kunnen komen. En niet in armoede leven. We hebben daarbij speciale aandacht voor kinderen. Want een kind in armoede, is een gezin in armoede. Inwoners die dat nodig hebben, geven we een steuntje in de rug. Bijvoorbeeld met het Bosch kindpakket, een computerregeling of ondersteuning via Eerste Hulp Bij Geldzaken. Dat staat in een persbericht dat de gemeente donderdag uit deed gaan. 

CDA-wethouder Wethouder
Huib van Olden van onder meer Zorg en

foto © paul kriele, 28 augustsu 2013.
.............................................................................. De gemeente wil problemen rond armoede en schulden snel in beeld krijgen wat gebeurt samen met het Netwerk tegen Armoede. De resultaten worden gebruikt om de aanpak tegen armoede te verbeteren.

Wethouder Huib van Olden: ”Wij willen armoede en schulden onder onze inwoners aanpakken. Want zulke problemen geven mensen veel kopzorgen. Hierdoor is het soms moeilijk goed mee te komen in de samenleving. Dit onderzoek maakt ons duidelijk dat we met volle kracht door moeten gaan op de ingeslagen weg”. 

De armoede is de afgelopen jaren afgenomen. Maar, er zijn ruim 9.600 huishoudens die rond moeten komen met een laag inkomen. We hebben het dan over inkomens tot 120% van het sociaal minimum.

Resultaten onderzoek

De belangrijkste conclusies van het onderzoek zijn:
  - Er zijn minder kinderen die opgroeien in armoede. 3.200 kinderen jonger dan 18 jaar groeien op in een huishouden met een inkomen onder de lage-inkomensgrens. Dit is 9,4% van het totaal aantal minderjarige kinderen.                   

·       -  Het aantal huishoudens met een laag inkomen neemt af. Maar er is wel een stijging te zien in het aandeel huishoudens die een lange tijd een laag inkomen hebben. 

·       - Het aantal klanten bij schulddienstverlening is toegenomen. Dat kan komen omdat we de afgelopen jaren stevig ingezet hebben op het beter in beeld krijgen van deze doelgroep. Zodat we hen ondersteuning kunnen geven via Eerste Hulp Bij Geldzaken.

 Terug naar boven