Nieuwe gemeentesecretaris Berend van der Ploeg

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-03-2019 Het college van burgemeester en wethouders is bijzonder verheugd deze week Berend van der Ploeg te hebben benoemd als nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente ’s-Hertogenbosch. Per 1 augustus 2019 start hij in deze functie. Berend van der Ploeg volgt Irma Woestenberg op, die volgende maand afscheid neemt.
 
Berend van der Ploeg
de nieuwe gemeentesecretaris
.
 

Berend van der Ploeg is zijn carrière gestart bij de VNG en heeft daarna bij de Tweede Kamerfractie D66, VNO/NCW, het ministerie van Binnenlandse Zaken en de gemeente Gouda gewerkt. Gedurende 6 jaar (2010-2016) was hij gemeentesecretaris / algemeen directeur van de gemeente Nijmegen. Sinds 2016 werkt Berend als bestuurder in de Raad van Bestuur bij Attent, Zorg en Behandeling. Berend van der Ploeg is 58 jaar, woont met zijn vrouw in Amersfoort en heeft twee kinderen. Berend geeft aan dat hij een mooie tijd heeft gehad bij de zorgorganisatie Attent, Zorg en Behandeling maar dat hij graag terugkeert naar het openbaar bestuur waar, zo weet hij nu, zijn hart ligt.
Berend van der Ploeg  kijkt er naar uit gemeentesecretaris van ’s-Hertogenbosch te mogen zijn, de hoofdstad van Brabant. Een gemeente met een rijk verleden wat hem als historicus zeer aanspreekt. Maar hij gaat ook graag samen met alle partners in de stad, stadsbestuur en de ambtelijke medewerkers aan de slag om de opgaven van de stad te realiseren. Het college ziet uit naar de komst van Berend en is er van overtuigd dat hij een positieve bijdrage zal kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van onze gemeente en gemeentelijke organisatie