KC Meerlaer winnaar Toegankelijkheidsprijs 2019

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-10-2019 | Gewijzigd op: 08-10-2019
Maandagavond 7 oktober 2019 werd in het Bestuurscentrum de jaarlijke Toegankelijkheidsprijs door wethouder Ufuk Kâyha uitgereikt. Het is een prijs voor de organisatie, activiteit of het bedrijf dat het best toegankelijk, bereikbaar en/of gebruiksvriendelijk is. Ook voor mensen met fysieke, zintuiglijke, psychische en/of verstandelijke beperkingen.  Er kwamen 92 aanmeldingen binnen  waaruit de vakjury drie genomineerden koos.
Ufuk Kâyha benoemde op de finale de winnaar van de Toegankelijkheidsprijs 2019: KC Meerlaar.Nicole  Papen en Anita van Heusden ontvingen de wisseltrofee 'Haantje de voorste 'uit handen van de wethouder. Het is een kunstwerk gemaakt door een kunstenares die aan de spierziekte ALS is overleden. 
 
....
....
-Bovenste foto:  vlnr Nicole Papen, Leo Pijnenburg, Loes Schalken,  Anita van Heusden, Roy Verstegen en wethouder Ufuk Kâyha.
Foto hierboven wethouder Ufuk Kâhya reikt het bij de Toegankelijkhiedsprijs 2019 behorende kunstwerk uit aan Loes Schalken en Anita van Heusden.
-Hieronder: Loes Schalken en Anita van Heusden met de cheque van € 3.000.

foto's © henk van esch, 2 oktober 2019
....

Deze organisatie of persoon wint een geldbedrag van € 3000,= en een mooie wisseltrofee. Ondertekening Manifest Sinds 2016 is het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een handicap in Nederland van kracht. Dit verdrag gaat er vanuit dat iedereen gelijkwaardig moet kunnen meedoen. Ook mensen met fysieke, zintuiglijke, psychische en/of verstandelijke beperkingen. Ze moeten zoveel mogelijk zelfstandig kunnen wonen, uitgaan, sporten, het openbaar vervoer gebruiken, naar school gaan of werken. We willen onze inwoners laten zien dat we hieraan werken, hierin willen leren en stap voor stap de doelen in het VN-Verdrag waarmaken. Daarom ondertekenen de wethouder, het Gehandicapten Platform en De Alliantie VN-verdrag tijdens de finale ook het manifest ‘Iedereen doet mee’. Hiermee onderschrijven we dat we streven naar het zijn van een echte inclusieve gemeente. voor mensen met en zonder handicap, beperking of kwetsbaarheid.

Terug naar boven