Uitslag Geveltuintjesactie zomer 2020

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-09-2020 | Gewijzigd op: 04-09-2020
De geveltuinenwedstrijd 2020 leverde dit jaar foto's van 50 deelnemers op .De winnares werd een bewoonster van de Brede Haven. Zij ontving van wethouder Mike van der Geld een cadeaubon van €100 van de Stadswinkel Oerwoud. Haar tuintje stak er uit door de variantie, kleurrijk en het verschil in hoogte. Ook wist zij handig gebruik te maken van de regenpijp.

De 2e prijs, een cadeaubon van € 50 ging naar een geveltuintje aan de Aartshertogenlaan en de 3e plaats, cadeaubon van €25, betrof een rits van  geveltuintjes in de Jan Steenstraat.
Alle winnaars werden met een cadeaubon van de Stadswinkel Oerwoud beloond. .In zijn dankwoordje beklemtoonde de wethouder dat elk tuintje een bijdrage levert aan de verbetering van het klimaat.  
De winnares van de geveltuinwedstrijd 2020 aan de Brede Haven.
foto © gemeente den bosch, 3 september 2020.


Bericht van 13 juli 2020 Voortuintjes wedstrijd 2020 gestart  
De winnaars van de geveltuintjeswedstrijd in 2014.
Wethouder Huib van Olden met Bossche
bollen voor de winnaars van de wedstrijd
in 2014 Wim van Suijdam en Sabine Hess.


foto's © paul kriele, 1 juli 2014.
 

De gemeente heeft in het voorjaar samen met de woningcorporaties, 100 geveltuintjes weggegeven. De aanleg hiervan is gestart. Het betekent dat tesamen er maar liefst 500 geveltuintjes in onze gemeente zijn. Een mijlpaal die gevierd wordt met een geveltuintjeswedstrijd.
Wedstrijdregels
Heb je een geveltuintje? Maak er een foto van en stuur ‘m in. Een geveltuin is een strook groen die tegen de voorgevel van de woning ligt. Deze strook ligt in de openbare ruimte of op grond van de woningcorporatie. Een geveltuintje is 1,5 stoeptegel (45 cm) breed en maximaal de breedte van de gevel. Een geveltuintje fleurt niet alleen de straat op, maar is ook belangrijk voor de opvang van regenwater en meer natuur in de stad.
Opgeven geveltuintjeswedstrijd
De drie winnaars ontvangen een  cadeaubon van resp. € 100, € 50 of € 25 van stadstuinwinkel 'Oerwoud' en hun tuintje komt op social media te staan.

Wethouder Mike van der Geld (Energie en Klimaat): “Geweldig dat we dit met elkaar hebben bereikt. Elke steen die eruit gaat draagt bij aan het klimaatbestendig maken van onze gemeente. En elke plant die erin gaat vergroot het groen en leefgebied voor belangrijke bijen en vlinders”.
Opgeven geveltuintjes wedstrijd. 
Meedoen aan de geveltuintjeswedstrijd? Stuur vóór 17 augustus een foto van jouw geveltuintje aan de gemeente [volg de link]. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. Meer info www.s-hertogenbosch.nl/geveltuintje.


Terug naar boven