Nieuwe kinderburgemeester Job uit Nuland geïnstalleerd

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-10-2020 | Gewijzigd op: 24-10-2020
Woensdag 21 oktober 2020 heeft burgemeester Jack Mikkers in de Oranjegalerij van het stadhuis de nieuwe kinderburgemeester Job geïnstalleerd. Even daarvoor werd officieel afscheid genomen van de diens voorganger de kinderburgemeester Saleisha. Saleisha ontving een gemeetelijke oorkonde en een bioscoopbon.
De nieuwe kinderburgemeester Job komt uit Nuland. 'We gaan er-ondanks de omstandígheden'- sprak Mikkers, 'een prachtig jaar van maken!'
Jobs, tien jaar en leerling van de basisschool De Hoogakker in Nuland,  heeft al een eerste optreden achter de rug bij de opnamen voor de aanstaande Sinterklaasfilm.
Jods eerste reactie op de vraag waarom hij voor deze bijzondere functie koos: 'Ik wil wel wat doen met mijn leven. Tja en als je dan voor een volle zaal staat moet je wel iets te vertellen hebben,' praat Job vlot weg. 'Ík ben niet bang voor een groot publiek te staan en heb hen ook wel wat te zeggen.
De gemeente kiest elk jaar uit een basisschool een kandidaat. Hij of zij wordt dan ingewerkt door zijn/haar voorganger. De aankomende burgemeester gaat ook een dagje mee opstap met de volwassen burgemeester om 'het vak' te leren.
......
-Hierboven: Saleisha met haar ouders als terugtredend kinderburgemeester.
-Hieronder: Links vooraan de nieuwe kinderburgemeester Job uit Nuland.
...