Isamo Thissen winnaar Jheronimus Atelierprijs

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-07-2021 Isamo Thissen winnaar van Jheronimus Atelierprijs.
Isoma Thissen studeerde  onlangs af aan de opleiding Art & Research bij kunstakademie St.Joost. In mei pitchte ze voor een jury met vier medestudenten haar toekomstplannen. Uit die sollicitatieprocedure werd zij gekozen tot winnaar van de Jheronimus Atelierprijs.
 
Isamo Thissen winnaar van de Jheronimus Atelierprijs

De prijs wordt jaarlijks door de gemeente toegekend als concreet gebaar om beginnend talent een kans te geven zich verder te ontwikkelen. Dat doet zij door een jaar  gratis een atelier te faciliteren bij de Willem Twee kunstruimte. Wethouder Mike van der Geld: 'Als stad hebben we kunstenaars nodig die extra reuring en kleur geven aan 's -Hertogenbosch als Cultuurstad van het Zuiden'.
Naast het atelier kan Isamo rekenen op begeleiding in het opzetten van een eigen beroepspraktijk, toegang tot diverse cursussen, netwerken en de werkplaats van het Grafisch Atelier en adviezen bij het aanvragen van beurzen en subsidies. 

De jury was onder de indruk van de artistieke praktijk van Isamo die met veel verschillende ambachtelijke technieken werkt. Ook geeft zij blijk van een kritische en reflectieve houding.