Carnegie Heldenfonds eert Rosmalenaar Jeff Lasomer

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-02-2022 Carnegie Heldenfonds eert Rosmalenaar Jeff Lasomer 
Jeff Lasomer die twee vrouwen op overweg in Rosmalen voor naderende trein redde. 

Rosmalenaar Jeff Lasomer (43) heeft de bronzen draagmedaille met bijbehorend getuigschrift van het Carnegie Heldenfonds ontvangen. Burgemeester Mikkers overhandigde donderdagmiddag 17 februari 2022 in het Stadhuis, die erkenning.
Jeff Lasomer viel deze eer te beurt omdat hij op 16 juli 2019, met gevaar voor eigen leven, het leven redde van twee dames. De betreffende moeder en haar gehandicapte dochter passeerden de spoorbomen in de Molenstraat  in Rosmalen toen alarmbellen de komst van een trein aankondigde. De dochter viel en haar moeder probeerde haar op te tillen, wat niet lukte.
Volgens ooggetuigen stond decorandus op dat moment met zijn scooter op het fietspad parallel aan het spoor. Hij legde zijn scooter op de grond, dook onder de spoorboom door en pakte moeder en dochter beet. Uit de richting Van ’s-Hertogenbosch naderde een trein, maar het lukte Jeff om de twee vrouwen op tijd aan de zijkant te krijgen. Beide vrouwen bleven op enkele schaafwonden na ongedeerd.

De Stichting Carnegie Heldenfonds heeft tot doel heldenmoed te bevorderen en staat voor één van de meest bijzondere vormen van burgerschap: het redden van andermans leven. Het fonds reikt onderscheidingen uit aan mensen die met gevaar voor eigen leven het leven van een ander hebben gered, of hebben geprobeerd dat te doen.