Gemeente s-Hertogenbosch start weer met Starterslening

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-06-2022 | Gewijzigd op: 21-06-2022
Gemeente ‘s-Hertogenbosch start weer met Starterslening

De Starterslening is vanaf 1 juli 2022 weer beschikbaar in de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Het is een aanvullende hypotheek bovenop de gewone hypotheek. Starters kunnen de lening  op de woningmarkt aanvragen om het kopen van een eerste huis mogelijk te maken.
De Starterslening is een product van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Daar  kan men nét een beetje extra lenen voor het aankopen van je eerste woning. De Starterslening overbrugt namelijk het verschil tussen wat je als woonstarter kunt lenen op basis van je inkomen en nodig hebt om de woning te kunnen kopen.
Eerste 3 jaar geen maandlasten De looptijd van de Starterslening is 30 jaar. De rente staat voor de eerste 15 jaar vast, daarna wordt de rente herzien en opnieuw voor 15 jaar vastgesteld. Met de SVn Starterslening heb je de eerste 3 jaar geen maandlasten. Als je inkomen het toelaat, betaal je na 3 jaar wel rente en aflossing. Je sluit de lening af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), dat geeft extra zekerheid. Een starterslening is maximaal € 30.000,-.
Meer informatie en aanvragen
Wie een Starterslening wil aanvragen heeft toestemming van de gemeente nodig. De gemeente legt de toestemming vast in een toewijzingsbrief. De aanvraag voor een Bossche starterslening start op de gemeentelijke website. Kijk voor meer informatie over de Starterslening op de website van SVN. O
Voor vragen:  via het digitale contactformulier [gemeente] of telefonisch via (073) 615 51 55.