Brits-koninklijk voor René van der Sanden

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-10-2005 René van der Sanden ontvangt - voor vertrek - een koninklijke Britse onderscheiding
René van der Sanden [*12 augustus 1944] neemt op 24 november 2005 [receptie] afscheid van de gemeente als adviseur Kabinet van de gemeente 's-Hertogenbosch. De communicatieadviseur René van der Sanden, speciaal belast met stedenbanden, representaties, herdenkingen [bijv. de veteranendag Welsh Division] en onderscheidingen, ontving op 27 oktober 2005 zelf een hoge -koninklijke - onderscheiding van de Britse koningin Elisabeth.

René van der Sanden uit Rosmalen werd op de Bossche bevrijdingsdag 27 oktober 2005 gehuldigd vanwege zijn verdienste voor de Britse oud-strijders.
Defensie-attaché van de Britse ambassade Robin Davis feliciteert de senior communicator van de gemente  met de onderscheiding die hem door de Engelse koningin werd verleend.
De Britse ambassadeur  L.  Parker  reiktVan der Sanden de bijbehorende oorkonde uit.

foto's © henk van esch, 27 oktober 2005.
 

Ruim voor het afscheid van Van der Sanden als adviseur van het Kabinet van de Gemeente heeft de Britse ambassadeur Parker de in Rosmalen woonachtige Van der Sanden de Honorary Officier of the Most Excellent Order of the British Empire uitgereikt. Dat koningin Elisabeth II aan een burger een onderscheiding toekent is een heel bijzondere eer. Meestal wordt alleen aan militairen en nimmer aan een burger deze onderscheiding uitgereikt.

Van der Sanden gaat bij de Gemeente 's-Hertogenbosch met pensioen. Diens afscheid gebeurt op 24 november 2005 in het bestuurscentrum. Dat is krap twee maanden voordat hij 25 jaar bij de Gemeente 's-Hertogenbosch in dienst zou zijn. Op de tweede dag van 1971 begon hij als klerk bij Kabinet & Voorlichting en groeide, via waarnemend hoofd, naar Communicatieadviseur bij die afdeling. -/© paul kriele, www.bastion-oranje.nl