Rombouts refereert aan de armen en aan investeringen in projecten

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-01-2011 | Gewijzigd op: 03-01-2011
ép de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente op 2 januari 2011 in TheateradParade heeft burgemeester Rombouts in zijn jaarlijkse toespraak gerefereerd aan de vele armen die er landelijk [311.00 kinderen] en in de stad [2.000 kinderen] zijn. 'Ondanks de bezuinigingen zal het College van Burgemeester en Wethouders de minima, met of zonder kinderen, in haar beleid voor de jaren 2011-2014 ontzien.
Ook haalde de burgemeester de investeringen aan die de gemeente -ondanks de bezuinigingen - toch altijd moet doen om een goed leefklimaat te houden en om de stad aantrekkelijk te houden voor nieuwe investeerders/ondernemers.
De opkomst voor deze Nieuwjaarsontmoeting was erg matig, temeer wanneer je er alle politici en bestuurders van organisaties aftrekt. Een doorsnee burger zie je er maar weinig.

Burgemeester Ton Rombouts in zijn nieuwjaarstoespraak inhakend op de kritiek over de vele dure projecten:
'Eén ding is erger dan een stad met een duur plan. Dat is een stad met geen plan.'

foto © paul kriele, 2 januari 2010.

dalende cijfers misdaad
Maar ook zei Rombouts in zijn Nieuwjaarstoespraak, dat het nieuwe jaar in de stad relatief rustig is verlopen. Daarmee haalde hij de informatie aan die de nieuwe regionale brandweercommandant  Paul van der Laan hem had gegeven.
Er waren maar 30 kleine incidenten in de nacht van Oud- op Nieuw en géén geweld tegen hulpverleners.
 
In zijn terugblik op het oude jaar gaf de burgemeester aan dat het jaaroverzicht van 2010 veel positieve cijfers laat zien:
-minder auto-inbraken: In 2004 nog 5.000 en inmiddels gedaald tot 1.750.
-minder  aangiften van drugs -en jeugdoverlast.
-Maar wel meer woninginbraken. Op dat aspect 'woninginbraken' gaan we topprioriteit leggen,' sprak Rombouts die positief was over 2009 dat al een topjaar was. In 2010 is de daling aan aangiften [overlast] significant. Ook voor het derde achtereenvolgende jaar zijn er minder geweldsdelicten voorgekomen.

De voorzitter Harry van der Krabben, de dirigent Sjef Ipskamp [m] en de secretaris Kees Buiteman [r] van de Koninklijke Harmonie 's-Hertogenbosch ontvingen van burgemeester Rombouts een bos bloemen om daarmee de mijlpaal van de eretitel 'Koninklijke', die de harmonie in 2010 had ontvangen, nog eens te accentueren.

foto © paul kriele, 2 januari 2011.

Na zijn overzicht legde Rombouts de zere vinger bij de investeringen die de stad moet [blijven] doen vooral op gebied van de sport, cultuur en het ondernemersklimaat: 'Alleen een sterk financieel gezonde stad kan een gezonde sociale stad zijn.'
Dat was van Rombouts een tactisch inhaken op de kritiek die er alom heerst op het dure jaar van Culturele hoofdstad [2018] en op de organisatie rond de 500ste sterfdag van Jeroen Bosch [2016].
'Den Bosch moet attractief blijven voor werkers, bewoners en voor ondernemers,' zei de burgemeester. 'Dat is onze dure plicht. En ook voor de jeugd moeten we blijven investeren om haar talenten te kunnen ontplooien. Elk geïnvesteerde euro wordt 5x maal terugverdiend, gaf Rombouts als verklaring aan.
Al dat soort zaken bevorderen een positief beeld van de stad.
Rombouts tot slot: 'Eén ding is erger dan een stad met een duur plan. Dat is een stad zonder plan.' 

De opkomst bij de Nieuwjaarsontmoeting op 2 januari 2011 in  TheateradParade van de doornsee burger was matig. Meer bestuurders en politici dan burgers.
Studenten van de Koningstheaterakademie brachten een 'oudjaar nieuwsshow' olv de NOS-verslaggever Theo Verbruggen.

In de Oudjaarsshow van Studenten van de Koningstheaterakademie -gepresenteerd door NOS-verslaggever Theo Verbruggen- passeerden vier nieuwsmomenten de revue. De typische Bossche nieuwsitems waren Hostels, Rivierenplein,  Radio Atlantis en de Bossche hockeydames. Daar omheen was door deze 5 studenten van de theateropleiding een korte docu gemaakt. Uit de vier genomineerde items mocht het publiek het beste nieuwsmoment van 2010 kiezen. Uit de nagenoeg onverstaanbare presentatie kwam tenslotte Radio Atlantis als hét nieuwsmoment van 2010 tevoorschijn.
Theo Verbruggen sloot dit, als entertainment bedoeld, publieksitem af met; ' 2010 heeft ons in ieder geval geleerd, dat  wat het volk wil geschiedde..'. 
Terug naar boven