Afvalstoffendienst is verhuisd naar Treurenburg

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-04-2011 | Gewijzigd op: 30-05-2011
De Afvalstoffendienst verhuist maandag 18 april 2011 naar Treurenburg. Dan is al het kantoorpand aan de Paardskerkhofweg gesloten. Burgers kunnen voor pasjes, sleutels en containers vanaf die dag naar het nieuwe kantoorpand aan Titaniumlaan 1 op het bedrijventerrein Treurenburg komen.
Op maandag 30 mei zal ook milieustation De Meerendonk worden plaatst naar bedrijventerrein Treurenburg.
De verhuizing is mede ingegeven doordat de verspreide locaties sterk verouderd en inefficiënt zijn. Bovendien hangt de Paardskerkhofweg nieuwbouw door de plannen mbt Boschveld boven het hoofd.  

foto's © herman van boxtel, 9 december 2010. De Afvalstoffendienst voortaan aan de Titaniumlaan op Treurenburg.

De verhuizing betekent een concentratie van de diensten die  verspreid over d e sta liggen: het kantoor, de garage en het gevaarlijke afvaldepot op de Paardskerkhofweg, de milieustations op de Poeldonkweg en Vliertwijksestraat en het  overslagstation op de Graaf van Solmsweg. Verplaatsing van de Afvalstoffendienst wordt ook hierdoor noodzakelijk.

Bij de toegang wordt al onderscheid gemaakt tussen [betalende] bedrijven en particulieren. Voor bezoekers met afval is er een duidelijk route: de een voor gratis papier, snoeihout, autobanden en oud ijzer en de  andere betaalde route, voor grof huisvuil, stenen gips, vloerbedekking en graszoden.
Registratie gebeurt aan de ingang met postcode en huisnummer. Betaling [5 cent per kilo] gebeurt op het einde door weging.

Milieustation Kruisstraat blijft op de oude locatie zitten, Vliertwijksestraat. Na 30 mei is deze beperkt open, op woensdag, vrijdag en zaterdag. Het station Meerendonk ís intussen gesloten en Kruiskamp blijft nog bepekrt open.

Het nieuwe pand is op en top innovatief en duurzaam. Zo zorgt een biomassacentrale voor verwarming van de eigen gebouwen en bedrijven in de buurt. Zonnepanelen voorzien het pand van elektriciteit. Regenwater wordt opgevangen voor hergebruik en praktisch alle gebruikte materialen zijn van gerecycled materiaal. Het nieuwe pand, dat bereikbaar blijft via 073-615 65, is van maandag tot en met vrijdag van 7.30 tot 17.00 uur geopend.
Verdere info  en /of bestellingen:   www.afvalstoffendienst.nl
 

Terug naar boven