Huldiging Zwerfafvalruimers

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-12-2007 De gemeente heeft vanmorgen in het stadhuis een groot aantal [27] afvalruimers gehuldigd. Eigenlijk willen huldigen want er kwamen van de 27 er maar 7 opdagen, de meeste van hen wonen in Den Bosch Zuid. Maar in het aantal van ‘deze ambassadeurs’ was ook de Hofstad, [bekend van de schoonmaakacties], Buitenpepers en Deuteren de [Herendonklaan] vertegenwoordigd. 
Wethouder Bert Pauli, die Jetty Eiugster verving sprak vol respect en waardering over deze groep die onmisbaar is voor de stad. Die energie van vrijwilligers zie je ook bij de St. Jan, de Binnendieze en bijv. ook in de komische opera ‘Wè nou Madeira’.

De stad kan niet zonder hen, aldus Pauli, die erop wees dat eendrachtig dit probleem van zwerfafval wordt aangepakt. Enerzijds via beleid [preventief] en door een mentaliteitsverandering. Daarin bent u een prachtig voorbeeld, aldus Pauli, die allen en bloemetje, een speld en een certificaat aanreikte. De thuisblijvers krijgen dat thuisbezorgd. Binnenkort gaat een campagne van start die gericht is op verenigingen, sportclubs en allerlei andere gremia om hen te informeren over onze aanpak zoals bijv. afvalcontainers en het intensiveren van straatvegen.

Wethouder Bert Pauli [l.], teamleider Henk Verschuur [r.]. 3e v.l. en o.a. P. Kusters uit de Platostraat. 

foto © paul kriele, 14 december 2007. 
 

De zeven vrijwilligers bijeen in de Oranjegalerij van het stadhuis. 27 vrijwilligers, die regelmatig in hun buurt zwerfaval op ruimen waren voor een huldiging uitgenodigd. 'Zij zijn de ambassadeurs van de stad en nemen een voorbeeldfunctie in,' aldus wethouder Pauli. In de aanpak zwerfafval werk de gemeente samen met de Stichting 'Nederland Schoon’.