5 initiatieven van 'Millenniumdoelen 2011' beloond

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-10-2011 De gemeente ondersteunt met  € 25.000 vijf initiatieven die bijdragen aan het realiseren van de millenniumdoelen om volgens de afspraken van regeringsleiders armoede, ziekte en honger terug te kunnen dringen. Dit jaar zijn er 16 initiatieven ingediend.
De initiatiefnemers van de milleniumdoelen 2011 met wethouder Rodney Weterings rechts.
Rechts vooraan het echtpaar Langenberg  en daarachter  Harmen van Heist, Marcel van Helst en Evan Mertens.


 

-De aanschaf van materialen voor zwemonderwijs in Guatemala en één jaarsalaris voor een zwemleraar die binnen het project wordt opgeleid (€ 4.000,-). Met sportactiviteiten kan in het door burgeroorlogen verscheurde Guatemala weer vertrouwen ontstaan, waardoor opnieuw economische activiteiten mogelijk worden. [Eric lathouwers].

-Bouw en inrichten van een naai- en breiatelier voor productiewerk in Membeke, Malawi (€ 6.700,-) bedoeld om door opleiding vrouwen aan een eigen inkomen te geraken. [Echtpaar Langenberg].

-240 gezinnen in Sankuhi, India, krijgen de mogelijkheid een ledlamp te gebruiken als energiebron, in plaats van kerosine (€ 4.860,-). Kerosine is duur en vervuilend. [Harmen van Heist, Marcel van Helst en Evan Mertens].

-Ontwikkelen, inrichten en beheer van een botanische tuin bij het Marronmuseum Saamaka in Pikin Slee, Suriname (€ 2.500,-). [HumphreySchmidt].

-Aanschaf van materialen om weeskinderen op Bali op te leiden tot surf instructeur (€ 7.800,-). Getalenteerde kinderen kunnen na een opleiding tot surfinstructeur economisch zelfredzaam worden. [Manou Buruwaa en Lisotte van Diemen].