Wethouder Huib van Olden eventjes postbezorger

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-03-2012 | Gewijzigd op: 10-03-2012
Vrijdagmorgen 9 maart 2012, draait wethouder Huib van Olden bij de Weenergroep mee als postbezorger ihkv 'De Wethouder werkt mee..'.  Van Olden wordt ingezet bij de Postbezorging van de Weener Groep, waar hij om half negen een introductie krijgt van de unitmanager Hans Rullens.
Tot de werkzaamheden op die morgen behoren:  post sorteren op de afdeling, een kennismaking met de postbode Marcel de Waal* waarop daarna Van Olden het veld wordt ingestuurd met een bakfiets.

De van huis uit advocaat Huib van Olden heeft al vaker met het andere bijltjes gehakt. In april 2012 was hij even ijsverkoper in de kraam van 'De Rul' met links Marcel Ploegmakers. foto's © paul kriele, 16 april en 2 mei 2012 [l.]. 

De wethouder wilde inzicht krijgen in de logistieke processen en resultaten van onder meer de postverwerking bij de Weenergroep.

*Marcel de Waal is postbezorger in de binnenstad. Hij is een enthousiaste medewerker die ondanks zijn autisme precies kan uitleggen hoe hij zijn werk doet. Om half twaalf wordt het tijdelijke beroep van Van Olden afgerond en keert hij terug naar de burelen van  het stadhuis.