Leuvense sociŽteit brengt bezoek aan Bossche ZwarteArend/Amicita

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-04-2012 | Gewijzigd op: 16-04-2012
In het kader van 750 jaar vriendschapsband Leuven- 's-Hertogenbosch bracht zaterdag 14 april 2012 een delegatie van circa 60 personen uit Leuven een bezoek aan 's-Hertogenbosch.  De Leden van de academische club 'Nos Iungit Academia' maakten via de leden  van Amicitia de Zwarte Arend kennis met Den Bosch en enige culinaire geneugten. Docent geschiedenis en historicus Kees van den Oord gaf een lezing over het ontstaan en de achtergrond van de eeuwen oude vriendschapsband. 

Speciale groepsfoto die na afloop van de ontvangst in het stadhuis, waar wethouder Huib van Olden een welkomstwoord sprak, werd gemaakt.

foto © herman van haren, 14 april 2012.

Het programma bestond zaterdag 14 april uit een ontvangst in het stadhuis door wethouder Huib van Olden, waarna het gezelschap zich liet fêteren met een diner in de sociëteit Amicitia/ De Zwarte Arend in de Peperstraat. Daar sprak Cees Slegers - terwijl de glazen klonken - het illustere gezelschap op de van hem bekende ludieke manier toe. 
Op zondag  kon men naar believe de Hoogmis in de Sint Jan bijwonen, deelnemen aan een rondleiding in het Jeroen Bosch Art Center en een vaartocht  op de Binnendieze  meemaken. De afsluiting van het twee daags bezoek vond plaats in restaurant Van Puffelen in de Uilenburg.


Nadat de bus vanaf Motel Vught had vast gezeten kwam het gezelschap iets verlaat bij het Bestuurscentrum [Achter het Stadhuis] aan.

foto's © paul kriele, 14 april 2012.