Huishoudtoets bijstand afgeschaft

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-06-2012 De huishoudtoets is definitief afgeschaft. Dat besloten de partijen die nu een meerderheid vormen in de Tweede kamer. Het is niet langer nodig om de inkomens en het vermogen van alle gezinsleden bij elkaar op te tellen voor het recht op een bijstandsuitkering. Deze wijziging geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2012.

Afdeling Arbeidsmarkt en Sociale Zaken van de gemeente is gestopt met alle onderzoeken naar het huishoudinkomen van gezinnen met een bijstandsuitkering. Deze gezinnen hoeven zelf niets te doen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met hen op. Dat geldt ook voor gezinnen die na 1 januari 2012 een aanvraag hebben ingediend en werden afgewezen vanwege het gezinsinkomen. Van hen zijn de gegevens ook bekend. Wij nemen contact met ze op.
Opnieuw aanvragen
Hebt u na 1 januari 2012 geen bijstandsuitkering aangevraagd? Dacht u dat u toch niet in aanmerking zou komen voor een uitkering door de toets op het huishoudinkomen? Ga dan naar Werkplein Entreon voor een nieuwe aanvraag. We bekijken opnieuw of u met terugwerkende kracht alsnog recht hebt op een bijstandsuitkering. Voor openingstijden zie  www.entreon.nl. Voor vragen bijstandsuitkering  073 615 92 93 [09.00-12.00 uur]