's-Hertogenbosch voor 3e keer Meest Gastvrije Stad

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-10-2012 | Gewijzigd op: 11-10-2012
Vanmorgen -10 oktober 2012 -werd rond 10.00 uur in het stadhuis aan 's -Hertogenbosch wederom [3e keer] de titel gegund van meest Gastvrije Stad van Nederland. Voor het behalen van de bijzondere prijs, deelt VVV ’s-Hertogenbosch vanaf 10.30 uur gratis prosecco en mini-Bossche-bollen van Vermeulen & Den Otter uit op de Markt. 
 


Het moment waarop Kees van Wijk, directeur VVV Nederland, in de Oranjegalerij van het stadhuis de titel 'Meest Gastvrije Stad' bekend heeft gemaakt. Links een glunderende burgemeester Rombouts en rechts wethouder Jan Hoskam van Financiën en o.a. Toerisme.

foto © paul kriele, 10 oktober 2012

Die titel komt tot stand, zoals ook burgemeester Ton Rombouts -in verlegenheid en als een lichtelijk excuus voor die 3e keer- aangaf door cijfers en is een eerlijke erkenning van het publiek, waar geen manipulatie achter schuilt,  zoals het wel eens bij de jurering van andere titels voorkomt.
Ook Lennert Rietveld, senior adviseur Van Spronsen & Partners horeca-advies, lichtte, de procedure toe. Deze  organisatie onderzoekt elk jaar 21 steden op 27 aspecten, waaronder veiligheid en informatievoorziening en  bijv. bereikbaarheid. Zo hebben steden als Arnhem in deze nominatie voor de titel in de stadsmobiliteit bevordert en heeft Haarlem een integraal veiligheidsbeleid ontwikkelt.

Kees van Wijk gaf aan dat alle deelenemende steden hoger hebben gescoord dan vorig jaar. Ook  zei Van Wijk dat het de Nederlandse economie miljoen oplevert aan uitgaven die Nederlanders doen aan bijv. tijdsbesteding buiten de deur, zoals het uit eten gaan [40 miljoen] en hun vakanties [17 miljoen]. Tezamen is dat goed voor 80 miljoen euro. 'Kortom,' aldus Van Wijk 'Investeren in gastvrijheid is investeren in je stad.'


Rond dit bijzonder moment werd uiteraard ook een speciale foto gemaakt met behalve burgemeester Rombouts [2e v.r.], wethouder Jan Hoskam [r.], ook Lennert Rietveld van de organisatie Gastvrij Nederland  [l.] en Kees van Wijk, directeur VVV Nederland [midden in] en de Bossche VVV-directeur Rein de Laat [2e v.r.]

foto © fvdb, 10 oktober 2012.
Rechts: Wim Kool van de Telegraaf legt voor zijn rubriek het Stan Huygensjournaal enkele gasten vast :
vlnr Wim Kool, Theo Ruijs, voorzitter Gastvrij Nederland en Tweede Kamerlid van de VVD Erik Ziengs en uiterst rechts Rein de Laat VVV-directeur.
Buiten beeld ook aanwezig, de directeur van het Amsterdamse Hilton Hotel Roberto Payer
.

foto's © paul kriele, 10 oktober 2012.
 

Voor Den Bosch betekent het verwerven van deze titel, die dus ook in 2010 en in 2011 aan de stad werd verleend, dat er  enkele projecten zijn opgezet. 'Want als je de titel bezit is het geen achterover leunen,' aldus een glunderende Bossche burgemeester, die als voorbeelden noemde: de restauant Alliantie, de  prijs Meest Gastvrije Ondernemer en het Nationaal Evenement  'Welkom Thuis'.
Rombouts, die het bedrijfsleven, de horeca, de VVV en de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch specifiek noemde als de partijen die aan een gastvrij Den Bosch werken. Maar de hele stad heeft er aan meegewerkt. Kijk maar eens naar die inhuldiging van de Olympische kampioenen op 13 augustus j.l. op het Stationsplein, zoveel mensen als er op de been waren en hoeveel complimenten de organisatie heeft gekregen.'
Rombouts hoopt het volgend jaar weer tot de genomineerden te behoren. 'We zijn apentrots, dit verveelt nooit.'

Al drie jaar lang spelen bij deze selectie drie steden in Zuid-Nederland de hoofdrol namelijk Breda, Maastricht en Den Bosch. De Randstad speelt in die top drie steeds niet mee.

De coördinator marketing van de gemeente Breda was een van de eersten die Ton Rombouts kwam feliciteren. Zij bood de burgemeester een catalogus aan met foto's van Breda en het prgramma van het Design festival.

foto © paul kriele, 10 oktober 2012.
 


Terug naar boven