Logistiek Platform opgericht

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-12-2012 | Gewijzigd op: 12-12-2012
De vorige maand november 2012 is door het logistiek bedrijfsleven en de gemeente het Logistiek Platform ’s-Hertogenbosch opgericht met als doel - door krachten bundeling- de positie van de stad inzake logistiek te versterken.  

De regio wil onder meer een rol spelen in de verdere uitbouw van de positie van de Rotterdamse haven. De capaciteit van het Rotterdamse havengebied begint haar grenzen te bereiken. Het Gemeentelijk Havenbedrijf zoekt de samenwerking met logistieke hotspots voor vestiging van activiteiten die niet havengebonden zijn. Goede vestigingslocaties op andere plaatsen dragen zo bij aan een versterking van de positie van de Rotterdamse haven en de BV Nederland.

Bossche hotspot
De regio Noordoost Brabant staat vijfde op de lijst van logistieke hotspots in Nederland. Door samenwerking   met Oss en Uden-Veghel en kennisdeling kunnen de bedrijven hun concurrentiekracht versterken.
Deelnemers
Deelnemers van het Logistiek Platform 's-Hertogenbosch e.o. zijn Heineken Nederland Supply, Nedis Nederland, PostNL Pakketten, Abrex Logistics bv, H&B Logistics, Spierings Groep, Van Opzeeland, BCT ’s-Hertogenbosch, Brouwers Logistics BV, Ad Dollevoet Transport BV, Q-Logics, gemeente ’s-Hertogenbosch, Würth Nederland, OMRON, PostNL Brieven, Van Bijnen Logistics BV, Stuwadoorsbedrijf Van Rooij BV