Waarschuwingsbrief Rombouts aan overlast gevende jongeren

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-12-2012 Opnieuw, evenals in 2011, heeft burgemeester Rombouts  persoonlijk een waarschuwingsbrief opgesteld aan 'jongeren', die met Oud-en Nieuw geregistreerd staan als vernielzuchtig en/of voor overlast zorgen. Die overlast is de laatste jaren gebleken en adressen van misdragers zijn vastgelegd.
Burgemeester Rombouts: 'Hou het gezellig met de jaarwisseling'.

Het gaat om circa 60 personen die deze week - kort  voor de jaarwisseling- die brief in de bus krijgen. Zij vernielen straatmeubilair, zoals bijvoorbeeld telefooncellen, bushokjes, lantaarnpalen of brievenbussen. Dat komt de gemeente op een aardig kostenpostje te staan. Maar bij bewijs ontvangt de vernieler een rekening. 
Agenten gaan in burger, per bike en/of met een camera de straat op om wanorde te registreren en de daders eventueel op te pakken.
Burgemeester Rombouts: 'In Den Bosch houden we van een feestje, maar  door de minder goede ervaringen van de voorgaande jaren doe ik een beroep op u: 'hou het gezellig!'

Op het eind van de brief stipt de burgemeester ook de ergernis aan waarmee vele- minder uitbundige-vierders elk jaar worden geconfronteerd: 'Laat iedereen na afloop de vuurwerkresten in zijn/haar straat opriumen'.