Partijen ondertekenen veiligheidsconvenant scholen

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-06-2013 | Gewijzigd op: 06-06-2013
In zijn toesprakaebenadruketwethdoeuyrRuud Schotuen Samen met de Gemeente [wethouder Ruud Schouten]  en de politie[ de districtschef Albert van de Wetering] en Buro Halt [Marleen van der Linde] hebben diverse scholen dondewrdagmiddag 6 juni 2013 in het stadhuis een veiligheidsconvenant ondertekend.
Oranjegalerij stadhuis.
Toehoorders van wethouder Ruud Schouten tevens de betrokken partijen die donderdag 6 juni 2013  het veiligheidsconvevant 'bestendigden en tekenen',  zoals wethouder Schouten aangaf. 

foto © paul kriele, 6 juni 2013


Tot de partijen behoren m naats de gemeentelijke afdeling Jeugd en Onderwijs, vertegwoordigers van de GGD [Jos van de Sande] regiodirecteur Den Bosch], de politie [de districtschef Albert van de Wetering], van Buro Halt [regiomanager Marleen van der Linde] en van de scholen voor Voortgezet Onderwijs: De Gier van het Stedelijk College, Arie de Kleijn van het Stedelijk Gymnasium, Theo van 't Klooster St.Janslyceum, Koen Pfrommer [directeur Rietlanden], René van der Thiel [directeur Sancta Maria], Lian Derks [directeur Jeroen Bosch College], Marjo van IJzendoorn [directeur Rodenborch College], Alma van Bommel [directeur Pierson Scholengemeenschap], Henk Cuppen [ dirceteur Helicon].
 
Moment van ondertekning
door vlnr. wethouder Ruud Schouten, De Gier, Arie de Kleijn.

In zijn toespraak benadrukte wethouder Ruud Schouten, tien jaar na de eerste ondertekening, dat dit veiligheidsconvenant in de genen van de scholen is gaan zitten. Het lijkt zo normaal en zo logisch, die samenwerking, maar dat  is in de praktijk niet altijd zo.. Kijk maar naar dat incident over jeugdbendes [MS 13] vorig jaar op de PausJohannesschool waarbij de directeur aan de bel trok. Merkwaardigerwijs werd hem dat kwalijk genomen. Maar die man nam juist zijn verantwoordelijkheid.. !

Maar daarop zei Schouten:' Natuurlijk gaan we door. Want deze afspraken zijn  een succes...'
Voor de periode 2014-2019 is dit convenant verlengd en worden maatregelen genomen om de veiligheid op scholen te verbeteren.

Terug naar boven