amBOSCHadeurs zetten schouders onder City Marketing

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-11-2013 | Gewijzigd op: 13-11-2013
24 amBoschadeurs** ondersteunden donderdagmorgen 7 november 2013 in Mövenpick de start van twee city marketingprojecten: de lancering van het digitaal platform www.sh-online.nl en van het eerste ‘sH-point. Het platform belicht de stad en informeert over de stad vanuit diverse invalshoeken en heeft een[interactieve] weblog. Ook profileren de amBOSCHadeurs zich op de site dit jaar met name voor cultuur. Maar zoals burgemeester Rombouts het vanmorgen ook al aangaf, dat naast cultuurhistorie de stad zich ook wat meer modern dient op te stellen en ook meer voor jongeren open te staan, aldus een van de amBOSCHadeurs.

Kirsten Willunat, die samen met Paul du Croq coördinator City Marketing is, benadrukte dat stadspromotie een gezamenlijkheid is. Het gaat om authenticiteit, verwachtingsmanagement en keuzes maken.

** De namen die van de amBOSCHadeurs die in Mövenpick aanwezig waren/zouden zijn.  zie onderaan artikel.

Nog eens de 24 amBOSCHadeurs die donderdagmorgen 7 november 2013 in Hotel Mövenpick aan burgemeester Rombouts toelichtten wat er nog te wensen viel en waar het in de stad aan te kort schiet wat betreft stadspromotie. foto's © paul kriele, 7 november 2013.

Een van de ondernemers raakte met haar wens [daartoe door de burgemeester uitgenodigd],om één dag per week gratis parkeren in te stellen, een gevoelige snaar. Met die suggestie ontlokte Sarah Carlberg-Schoten een flink applaus. De amBOSCHadeurs komen uit alle hoeken geledingen van de samenleving: ondernemers, vrijwilligers, uit de kunstzinnige hoek en ICT-ers.

Na een welkom door Mövenpick directeur Wim van der Steen en een toelichting op de nieuwe projecten door Kirsten Willunat werden de amBOSCHadeurs door Rombouts middels een interview, eens extra in het zonnetje gezet.
Burgemeester Rombouts was het enthousiasme van deze stadspromotors opgevallen. ‘Ik zag al bij binnenkomst blije gezichten en relatief jeugdige dynamische stadsambassadeurs, die in Den Bosch, amBOSCHadeurs worden genoemd. Daarop wilde Rombouts nog eens gezegd hebben dat een stad niet in een gemeentehuis wordt gemaakt. ‘Het zijn de vrijwilligers en krachten die met passie de stad uitdragen. Ik noem ze wel eens ‘de gekken’. Maar ga aub hier mee door,’ aldus Rombouts.
Al moest de burgemeester erkennen dat het vaak niet mee valt om bij de overheid iets voor elkaar te krijgen. Eerst kom je op je weg een serie ambtenaren tegen en dan heb je de gemeenteraad….

-Rechts: Martijn van Ooststroom communicatiemanager van het SM's.
-Links onder:  Celia Noordegraaf communicatiemanager bvan het JB-ziekenhuis. Op de achtergrond  Wim van der Steen van Mövenpick.
-Rechts onder: Petra Janssen van Studio Boot
.

foto's © paul kriele, 7 november 2013.

-In het rondje voorstellen trad -op uitnodiging van de burgemeester- ‘het boegbeeld van het nieuwe
’s–Hertogenbosch naar voren: Martijn van Ooststroom, communicatie manager bij het Stedelijk Museum, die door de bijlage van de NRC landelijk bekend is geworden.
Van Ooststroom gaf als tip mee, meer zelfverzekerdheid op te roepen bij de Bosschenaren, met name naar het hele land. Het was een tip die Rombouts bevestigde door te zeggen dat ‘…we hier een andere manier hebben van ons vingertje opsteken’.

Rombouts: ‘In het opzicht van de cultuurhistorie zit de stad wel goed. We hebben hier nu eenmaal het decor. Maar naar de meer moderne kant moet gaat het hier nog moeizamer. Daar wil ik graag nog op ingezet hebben.‘

   
 Sarah Kaldenberg-van Slooten [samen met broer Wim]  van de Vintagewinkel op Snellestraar 30.  Jacques van Geffen van DIT en het 'Eet en Drink' in het voormalige Mariapaviljoen.

foto's © paul kriele,7 november 2013.

-De volgende amBOSCHadeur was Frank Coolen, die op de online site balanceerde op een balkonrandje van het Provinciehuis. Deze directeur van Intrasurance was vanuit Rotterdam via Amsterdam naar Brabant gekomen. Coolen zei: In de Maasstad leerde ik werken, in Amsterdam leerde ik feesten en in Den Bosch heb ik leren leven.’
De Bosschenaren zijn te bescheiden, ze moeten meer uit de kast komen. Dat was een uitspraak die tot hilariteit leidde. [zie bijgaande foto….].

'Wijzijn twee vrienden', zeggen de fotografen Marc Bolsius en Henk van Esch tegen elkaar.. na de opmerking over  'het uit de kast komen'  door Frank Coolen. 

Maar men dient wel de context te weten...  [ zie tekst hierboven].


foto © paul kriele, 7 november 2013.


-Petra Janssen en Edwin Vollebergh van studio Boot in de Van Tuldenstraat was nog pas als amBOSCHadeur gearriveerd. Tegen Rombouts gaf ze aan ‘..meer te gaan doen en zich er meer mee te gaan bemoeien... .’.

-Sarah Kaldenberg-van Slooten kwam al ter sprake. Samen met haar broer Wim van Slooten runt zij de Vintagewinkel in de Snellestraat [30], waar mensen van heinde en verre op af komen.

-Nog een creatieve ondernemer, iemand die zijn nek uitsteekt met originele ideeën is Jacques van Geffen van DIT en van het Mariapaviljoen.
Van Geffen: ‘De Snellestraat was een onbekend straatje en nu is de buurt met de Stoofstraat en het Minderbroedersplein alom populair. We proberen met onze Horeca Alliance de stad nog mooier te maken.’

-Het begrip horeca kwam langs, waarop Rombouts inhaakte dat hij vaak gezien wordt als de boeman van de kroegen. Daarom vroeg hij aan Bernard Kuenen [Silva Ducis en voorzitter van Horeca-afdeling Den Bosch naar de positieve kanten. Kuenen:’Het is heel belangrijk dat iedere bezoeker een fijne omgeving moet ervaren. De kleinschaligheid in Den Bosch, dat is de kracht van de stad.
Maar we zullen met elkaar wat betreft overlast, geluid, veiligheid en parkeren naar oplossingen moeten zoeken en onze sterke kanten moeten uitbouwen.’

Esther Reinders van restaurant Lux in de Korte Putstraat.

foto © paul kriele, 7 november 2013.

-Esther Reinders van restaurant Lux in de Korte Putstraat werd in dit chapiter horeca ’loyaal’ door Rombouts naar voren gehaald om haar ervaringen te melden.
Esther: ’Het is overal gastvrij, vanaf het station t/m de Parade. Mensen voelen zich overal welkom.’ Dat noopte bij Rombouts tot de vraag of er dan nog wensen zijn..?
Reinders: ’Nog niet voor de jongeren. Daar is nog een hele hoop te doen.’

-Celia Noordegraaf, manager marketing Communicatie bij het Jeroen Boschziekenhuis, gaf op uitnodiging van Rombouts aan dat de kernwaarden van het ziekenhuis goed aansluiten bij de City Marketing van de stad. We willen graag bijdragen aan het imago van de stad.
Voor het ziekenhuis geldt: high tech en high touch. We hebben goede doctoren en op het aspect patiënten-/bezoekersbenadering, daar willen we nog meer op focussen.’
Waarop Noordergraaf na haar constatering dat ‘.. in het eerste jaar van opening al 75 % van de Bosschenaren in het ziekenhuis was geweest,’ na wat hilariteit een correctie moest aangeven: ik bedoelde ‘voor een bezoek’.

Initiatiefnemer van het design Bed & Breakfast bij Mövenpick.
foto's © paul kriele,7 november 2013.
Bernard Kuenen, voorzitter van de Bossche Horeca-afdeling Nederland.

-Vaarster op de Binnendieze, die jaarlijks honderden gasten rondleidt, Bernadette Woerdman gaf toch toe dat het verkopen van de stad beter kan. ‘De mensen zijn nog te verrast. Ze zouden nog beter op de hoogte gehouden moeten zijn. Na een rondleiding of boottocht zeggen ze vaak: ‘Goh, dat hebben we niet geweten. Ik hoop dat we met zijn allen die verbazing kunnen veranderen.’

Na afloop en na nog een proost door Wim van der Steen op de stad en op zijn amBOSCHadeurs ging het gezelschap naar buiten om op het Pettelaarpark het strandpaviljoen te gaan bewonderen.

**24 amBOSCHadeurs in Mövenpick
Donderdagmorgen 7 november 2013 stonden op de gastenlijst: Martijn van Ooststroom communicatiemanager van het Stedelijk Museum, Frank Cooler directeur van Intrasurance, Wim van der Steen directeur Mövenpick, Wim & Sarah Carlberg- van Sloten van de Vintagewinkel in de Snellestraat, Jacques van Geffen horecaondernemer van DIT en Mariapaviljoen, Nico Reuvers marktkoopman, Celia Noordegraaf communicatiemanager van Jeroen Boschziekenhuis, Charlotte Landsheer directeur van Cor Unum en pop-upgalerie, Alex Bergmans directeur van Fatboy, Bernadette Woerdman gedreven vrijwilliger bij Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch, Pieter van Os eigenaar gelijknamige cd-zaak Snellestraat , Petra Janssen en Edwin Vollebergh eigenaars Studio Boot in Van Tuldenstraat, Martijn Vervoordeldonk directeur van Digibiz en Tribal.
Modeontwerper Addy van den Krommenacker liet verstek gaan.

Lees de column van stadschroniquer Eric Alink  'Den Bosch aan zee,' die hij op deze morgen voorlas na een nachtje strandpaviljoen.

Terug naar boven