ís-Hertogenbosch beste Nederlandse stedentrip

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-01-2014 | Gewijzigd op: 16-01-2014
s-Hertogenbosch is de beste bestemming in 2014 voor een binnenlandse stedentrip. Dat blijkt uit het onderzoek van Zoover* op basis van ruim 5000 beoordelingen. Van alle grote steden scoort de Brabantse stad hoog op alle onderdelen, wat het gemiddelde waarderingscijfer brengt op een 8,54. In de top 3 van beste Nederlandse steden staan achter Den Bosch, Maastricht en Breda. Zij scoren net iets minder op de criteria sfeer en hotelbeoordeling.  

Op de foto middenin burgemeester Ton Rombouts met rechts naast zich Stephan Bosman van Zoover en uiterst rechts VVV-directeur Rein de Laat.

Woensdag ontving burgemeester Ton Rombouts de Zoover Award voor beste Nederlandse stedentrip 2014 uit handen van CEO van Zoover, Stephan Bosman. De trotste en blije burgemeester: “Dit is een waardering voor onze gastvrije stad. Niet voor niets staat onze stad voor ontmoeten. En voor wie het nog niet weet; ook in 2013 is onze stad voor de vierde keer op een rij uitgeroepen tot de meest Gastvrije Stad van Nederland!”

Sfeervolle stad
Hoewel ’s-Hertogenbosch over het algemeen bekend staat om haar gezelligheid en het historisch decor, wordt dit door het onderzoek normaals bevestigd met een 8,8. “Gezellig” is het meest gelezen woord in de beoordelingen op Zoover.'

Cultureel aanbod
De gastvrijheid wordt zeer gewaardeerd en genoemd in beoordelingen; “Aardige, gastvrije mensen. Mooie winkels en een keur aan gezellige restaurants”. Naast een mooie compacte binnenstad waar je goed kunt shoppen is ’s-Hertogenbosch ook op cultureel gebied door bezoekers positief beoordeeld. ’s-Hertogenbosch bracht in 2013 met haar eerste landelijke citymarketingcampagne ‘’s-Hertogenbosch Compleet Cultureel’ diverse culturele hoogtepunten onder de aandacht. Een overtuigende 8,6 geeft aan dat bezoekers zeer tevreden zijn over het aanbod. Met de opening van de expositie ‘Het Verhaal van Brabant’ in de grootste zaal van Het Noordbrabants Museum op 18 januari des te meer een goede reden voor een bezoek aan de stad!

* Wat is Zoover   [Toelichting en achtergronden uitverkiezing]