Van Dongens promotie met opgeblazen kip

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-04-2003 Op de Havensingel werd dinsdagmorgen 22 april 2003 door een van de fotografen van de Nieuwsbrief een opgeblazen kip waargenomen. Het was een mascotte die door de Bossche ontwerpstudio Van Dongen voor een promotie op video wordt gebruikt. Deze ontwerpstudio, gelegen hoek Havensingel/Korte Havenstraat produceert behalve bedrijfspresentaties, ook 3D-impressies en de [technische] ontwerpen voor opblaasartikelen. Daarnaast is het bureau ook gespecialiseerd in huisstijlen.
De leiding van dit twaalf jaar jonge bureau is in handen bij Erik & zus Anja van Dongen en Rob Hellemons. Ondermeer opdrachten voor de Tour de France en Park Hillaria [Eindhoven 2002] zitten in hun portefeuille. Het is een oorspronkelijk Nijmeegs bureau, maar in 1995 verhuisde het naar Den Bosch, eerst met een vestiging in de Van Musschenbroekstraat en vanaf 2000 aan de Havensingel.
De meer dan manshoge, fel geel [met rode vlakken ] gekleurde kunst-kip, die geproduceerd is door het Nijmeegse bedrijf Koenen Air, wordt gebruikt voor een eigen promotie van de Bossche ontwerpstudio.

Havensingel/Korte Havenstraat, het voormalige tandartsenpraktijk, is tegenwoordig in gebruik bij Ontwerpstudio Van Dongen. Daar werden dinsdag 22 april 2003 voorbereidingen getroffen voor een promotievideo over het bedrijf.
foto ©  paul kriele, 22 april 2003.