Aspergekookwedstrijd door horecaopleidingen o.a. KW1C

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-05-2014 | Gewijzigd op: 14-05-2014
Op de dag dat minister van onder meer Onderwijs Bussemaker, een werkbezoek bracht aan het KW1-College*, hielden enkele onderwijsinstellingen een aspergekookwedstrijd. Dat gebeurt elk jaar op initiatief van het 'Brabants Asperge Genootschap'. Voorzitter Jes van Rixtel, die over 'het witte goud sprak' , dat voor hem een hoogwaardig natuurproduct is,
vindt dat deze scheut een beste bereiding verdient. In dat licht wordt die jaarlijkse kookwedstrijd gehouden. Daaraan deden dit keer scholen mee uit: Eindhoven,  Breda, Amersfoort, Arnhem, Apeldoorn en Amsterdam.

Winnaar werd de Rijn IJssel Vakschool uit Wageningen. Voor 'Den Bosch' deden mee de 17-jarige Coen Viguurs en Sven Maurix, maar die behaalden volgens de jury geen prijs.

   
 Ontvangst door Het Brabants Asperge Genootschap in de keukens van het College van minister Jet Bussemaker.  Rechts Léon Robbers, uiterst links voorzitter Jes van Rixtel.
 
Een instructieles olv Henk Langenhuijsen, waarbij  minister Bussemaker toeluisterde. 

foto 's © ad simons, 11 mei 2014.

*Minister Bussemaker bezocht de campus om zich te oriënteren hoe het College bij de studies om gaat met de positie van studenten tov de arbeidsmarkt. Bussemaker vindt dat in dat kader het middelbaar beroepsonderwijs van grote betekenis is voor onze economie.
Zo te zien werd het -naast een oriëntatie- ook een culinair feestje in de keukens van het Koning Willem 1-College.
Links:  vlnr Cor van Gerven, lid College van Bestuur, minister Jet Bussemaker, leden van het Brabants Asperge Genootschap en de voorzitter daarvan, Jes van Rixtel. 
Bussemaker, aan wie  al een bundel asperges was toegestopt, liet zich door leden van het Brabants Asperge Genootschap informeren en Bussemaker bekeek [boven] de kookprestaties van Coen Viguurs en Sven Maurix.

foto's © ad simons, 11 mei 2014.


Terug naar boven