Modeshow King's Fashion 2014 van modeopleiding KW1-College

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-06-2014 De eindexamenkandidaten van de opleiding Fashion & Design van het Koning Willem 1-College geven met een grootse show op woensdag 25 juni a.s. in het Jeroen Boschcentrum hun eindexamenstukken prijs aan het publiek.
Dan zijn de collecties te bewonderen van de tweejarige mhbo- en van de vierjarige mbo-opleiding.
De Fashion 2014 geldt, evenals zijn voorgaande edities, als een kweekvijer van modetalenten uit de omgeving van Den Bosch. Op de show zijn niet voor niets bekende nationaal bekende modeontwerpers te gast.


De opleiding onderscheidt zich van soortgelijke opleidingen in het land doordat de creatieve kanten van het vak extra aandacht krijgen. Daarnaast is er natuurlijk ruim aandacht voor de technische aspecten van het vak.


Indruk van de King's Fashion editie 2013.  

De opdracht voor de mhbo-studenten was om een spring/summer collectie voor 2015 te ontwerpen voor het label Writtenafterwards. Er was keuze uit de volgende thema’s: Hiphop/rappers, Cocoonstyling, Tales of Christian Andersen, Tattoos, Tirol.
De opdracht voor de mbo- studenten was om een autumn/winter collectie 2014/2015 te ontwerpen voor het collectief Moonspoon Saloon. Er was de keuze uit de volgende thema’s: Melting pot de luxe, Miles under sea, Between two wars, Powder puff, Scrabble.
Zie ook de  impressie van de show Fashion 2013