KW1C: introductie Dutch Cuisine met meester kok Albert Kooy

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-11-2014 | Gewijzigd op: 21-11-2014
Op woensdag 26 november 2014 komen de bekende meester kok  Albert Kooy [ v/h docent KW1C] samen met smaakprofessor Peter Klosse naar het KW1-College, waar volgens het principe van de Dutch Cuisine wordt geserveerd. Dat gebeurt omdat '...het onderwijs niet snel genoeg de trends volgt die zich in de horeca afspelen,’ zegt meester kok Albert Kooy van Stenden Hotel.

 
Meester kok Albert Kooy met  smaakprofessor Peter Klosse, promotors van de Dutch Cuisine.

Want inmiddels hanteren de gerenommeerde chef koks in ‘t land de formule 80% groenten en 20% vlees ! Kooy is de mede-initiatiefnemer van Dutch Cuisine.
Met hun demonstratieve kookles willen zij de docenten, leveranciers en anderen inspireren de vijf basisprincipes van Dutch Cuisine toe te passen.

Op 10 oktober 2014, de Dag van de Duurzaamheid, is de kick-off van de nieuwe aanpak volgens het principe van meer plantaardig eten en de seizoenen volgend, waarbij de ingrediënten simpeler op smaak gebracht worden. Die aanpak wordt betiteld met Urgenda.