KW1C: Abstractie van regels gaat aan het echte leven voorbij

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-08-2015 | Gewijzigd op: 29-08-2015
Het nieuwe
logo van het KW1C.
 

Op de opening van het nieuwe schooljaar van het KW1 C werd naast de presentatie van de nieuwe huisstijl, website en app, ook de erebrugers van het College bekend gemaakt. Dat eerbetoon aan oud medewerkers ging naar oud algemeen directeur Coen Free,  die vanwege ziekte verstek moest laten gaan.
Er was een intermezzo van oud-studenten: Kirsten vanTeijn, Berit Companjen en Floor Bazelmans.

De toespraak van algemeen directeur Jeanette Noordijk

Het Koning Willem 1-College geeft aan studenten meer kans hun eigen toekomst te creëren. De onderliggende gedachte is dat de informatietechnologie de samenleving en de arbeidsverhoudingen ’verplat’.
Reden voor het KW1C de opleiding naast het ontwikkelen van de eigen creativiteit de studenten, die middenin een dynamische realiteit staan , ook meer flexibele te maken.
Dat speelt zich af in een College dat zich mede richt op een maatschappelijke en een persoonlijke ontwikkeling van de student, aldus de algemeen directeur Noordijk van het KW1C, die even de complexiteit en de verwarring die de nieuwe kwalificatiestructuur oproept memoreerde.

Algemeen directeur Jeannete Noordijk die docenten,
medewerkers en studenten vrijdagmorgen 28 augustus 2015 in TheateradParade toesprak bij de opening van het studiejaar 2015-2016.


foto © paul kriele,  9 september 2013.
 

Daarvan lopen de kwalificaties en keuzedelen steeds wisselend uiteen. Al die data gaan aan het echte leven en haar schoonheid voorbij en verdorren het onderwijs. Aldus sprak Jeanette Noordijk, de algemeen directeur van het Koning Willem 1- College bij de opening van het studiejaar in het TheateradParade op vrijdagmorgen 28 augustus 2015.