Indiening nieuwbouwplannen KW1-College mogelijk komend schooljaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-04-2018 | Gewijzigd op: 17-04-2018
Binnen twee jaar worden de definitieve plannen ingediend voor de nieuwbouw op en nabij de campus van het KW1C. Dat bestaat uit een opvallend, vanuit de Onderwijsboulevard zichtbaar vijf verdiepingen tellend gebouw van hout glas en staal heeft ook een atrium.
In totaal  bestaat de nieuwbouw van 'Nieuwe Architecten' uit  Delft uit 10.000 m². Dat gaat gefaseerd gebeuren aan de Onderwijsboulevard en op de huidige locatie.


Bericht van 18 augustus 2017 Opvallende nieuwbouw KW1College op binnenterrein 
In zijn toespraak bij de opening van het nieuwe schooljaar van het KW1-Collegeop 18 augustus 2017  kondigde Cor van Gerven, lid College van Bestuur, nieuwbouw en aanbouw aan. Op het grote middenterrein van het College komt een een modern strak rechthoekig gebouw van mogelijk vijf verdiepingen. Dat is op die locatie gepland zodat het -als je lopend van het station afkomt- ook direct het KW1C markeert, sprak Van Gerven die nog wel zei, dat de bouwaanvraag nog bij het College van B&W ligt.

Op de Onderwijsboulevard zal tussen de gebouwen van Van Maerlant een atrium worden ontwikkeld met binnenstraten.Dat atrium is bedoeld als ontmoetingsplein. Voor deze planontwikkeling worden begin 2018 de aanbestedingen gedaan. Najaar 2018 moet die bouw gereed zijn.

Intussen is de inhoud van het bovenstaand bericht van 18 augustus 2017  totaal gewijzigd. Vandaar deze nieuwe tekeningen van Nieuwe Architecten uit Delft.

Boven: Het nieuwe gebouw
van Nieuwe Architecten
uit Delft met daar onderin het Atrium.


foto's © nieuwe architecten  delft.
............................................................


   

mm