KW1C: Kookboek product van Zuid-Afrikaweek

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-04-2009 | Gewijzigd op: 22-04-2009
Enkele leden van het uitwisselingsproject Salma [l], freelancer Wim Steijven en Ian Hendricks [r] bij de wafelkraam op de Bossche Markt.

Wim Steijver is freelancer, afgestudeerd aan het KW1-C en geeft cursussen en workshops. Ian Hendricks is student aan de fotografieklas van The College of Kaapstad.

foto © paul kriele, 22 april 2009.

Vanwege de 'Zuid-Afrika-week', die het Koning Willem 1-College t/m 24 april 2009 houdt verschijnt het  kookboek 'Eeten ZA/NL' . Het Eten ZA/NL kookboek komt voort uit een uitwisseling op gebied van cultuur en koken tussen Bossche en Zuid-Afrikaanse studenten/docenten. De aanbieding van het boek op donderdag 23 april 2009 aan alle personeelsleden vormt het hoogtepunt van deze week, die bestaat uit muziekoptredens, foto-exposities, art &performances door KW1-C studenten van uiteenlopende opleidingen en studenten uit Zuid-Afrika. 

Na hun bezoek van studenten van de opleiding fotografie en horeca aan Zuid-Afrika legden de Nederlanders hun indrukken en ervaringen vast.  In de presentatie van de Zuid-Afrikaanse eetcultuur zitten ook erg met  Holland verweven recepten, wat door de voorgeschiedenis van het land erg voor de hand ligt. Van de bekende kok en oud-docent Albert Kooij zitten er overigens ook recepten bij. 
Over dat bezoek is een documentaire gemaakt en een film opgenomen die in Zin Inn is te bekijken. 

Momenteel is nog een kleine groep olv docent Wim Steijven actief om de eetcultuur en de producten van/uit Nederland vast te leggen. Ze reizen van cafetaria, via een Bossche wafelkraam tot een Amsterdams tweesterrenrestaurant. Studenten van het KW1-College [horecaopleiding] bereiden en serveren toepasselijke gerechten in het Collegerestaurant.

Tot slot van de Afrikaweek is er op zaterdag 25 april 2009 in de Hervormde Kerk in de Kerkstraat een expositie over Zuid-Afrika.
zie voor programma ook KW1-C