Algemeen directeur Jeannete Noordijk nam afscheid van KW1C

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-12-2018 | Gewijzigd op: 17-12-2018
In aanwezigheid van 200 genodigden werd donderdagmddag 13 december 2018 in de Koningszaal van het KW1C het afscheid van Jeanette Noordijk, voorzitter College van Bestuur van het KW1C gehouden.
Noordijk gaat na zes jaar het voorzitterschap te hebben vervuld, met pensioen.
 
Jeanette Noordijk in haar speech  in 2013 
bij het afscheid van haar voorganger Coen Free.


foto © kw1c, 6 augustus 2013.
............................................................................................................
 
Jeanette Noordijk vertrekt als voorzitter
van het College van Bestuur van het KW1C.


foto © paul kriele, 9 september 2013.
.............................................................................................
.........
 

Tal van momenten van ontroering passeerden die middag in de Koningszaal.

Jan Hamming [burgemeester van Zaandam, voorheen van Heusden] sprak als voorzitter van de Raad van Toezicht en Cor van Gerven, lid van het College van Bestuur mewmoreerden in nhun afscheidsswoord de verdiensten en  herinneringen aan deze bestuurder. Zij merkten met name de vruchtbare samenwerking op.

In haar tijd -de crisis- had het KW1C  moeite de mbo-ers  op de arbeidsmarkt te plaatsen.  Er vielen, met name in de bouw, vele ontslagen. Vele studenten keerden terug naar school..
Maar de tijd is gekeerd. De vraag is zo groot dat de studenten in bescherming moeten worden genomen anders zouden ze de opleiding verlaten.
Ook kreeg Noordijk de tijd mee. Zij heeft die opleiding op een hoger, beter niveau gebracht. De school bracht hen meer vaardigheden mee,  zoals taalontwikkeling en goed ondernemersschap. Ook werd hen geleerd met andere disciplines samen te  werken en hen werd het presenteren van hun plannen geleerd. 

De opvolgster van Noordijk, Yolande Ulenaers, nam de gelegenheid om een blik op de toekomst te richten.
Oud studeten Floor Bazelmans en Jos Broos zorgden voor het openingslied , een act  die niet zonder emoties verliep. Theater was er ook -in letterlijke zin- door derde jaars van de theateropleiding met fragmenten uit  'Dit verhaal had oevr een meisje moeten gaan..[Maar dat is niet gelukt..].